© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
31.01.2020 18:11:40

Prepeličev 'PLJUNEK' PROTI SODNIKU! Slovenec KAZNOVAN, pred njim pa NAJPOMEMBNEJŠA TEKMA (video)

Klemen Prepelič je najboljši strelec lige ACB, v nedeljo ob 12.30 se bo vrnil v Madrid.

Pravzaprav se bo Bistričan vrnil domov, saj je še vedno član Reala, v tej sezoni pa kot posojen košarkar nosi dres Joventuta. In to je zanj res izvrstna sezona, še posebej v luči prejšnje, ko v ekipi kraljevega kluba ni dobil priložnosti, da se izkaže.

Prepelič v povprečju dosega 22,4 točke, na prav vseh 19 tekmah v močnem španskem prvenstvu pa je dosegel dvoštevilčni točkovni izkupiček. Tudi v nedeljo bo brez dvoma osrednji igralec gostov, ki so sicer v krizi. Na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih so izgubili petkrat, v ligi ACB pa so v seriji treh zaporednih porazov.

Prav lahko pa bi se zgodilo, da Prepelič v Madridu proti svojemu Realu ne bi smel nastopiti, na zadnji tekmi z Zaragozo, ki jo je Joventut na domačem parketu visoko izgubil, je bil namreč izključen. Nezadovoljen s sodniškimi odločitvami je proti sodniku simuliral pljuvanje. Nešportna gesta ga je stala 400 evrov, s kakšno tekmo neigranja pa na njegovo srečo ni bil kaznovan. No, v klubu z njegovim obnašanjem niso bili zadovoljni, kar so tudi javno izpostavili.

Prepelič bo jutri v Madridu domačih navijačem, vodstvu kluba in trenerju Pablu Lasu skušal dokazati, da velja precej več, kot je bilo videti v lanski sezoni. V tem pogledu bo kljub dosedanjim odličnim predstavam prav gostovanje v WiZink Centru najpomembnejše doslej.