© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.01.2020 10:54:53

ŠOK! Kar so preiskovalci odkrili o BRYANTOVEM HELIKOPTERJU, je močno pretreslo VSE! Neverjetno ...

Profimedia

Polet helikopterja, v katerem je skupaj s hčerko in še sedmimi ljudmi umrl Kobe Bryant, je bil povsem nelegalen.

Po poročanju slovitega časnika The New York Times je v gosti megli v hrib treščil helikopter, ki tedaj ne bi smel leteti oziroma je s potjo proti hčerkini košarkarski tekmi kršil kar nekaj ameriških zveznih zakonov. Čeprav je bil pilot usposobljen za letenje v takih razmerah in brez pomoči sistema za zaznavanje tal, takega dovoljenja nista imela ne usodni helikopter ne podjetje, ki je to zračno plovilo imelo v lasti. The New York Timesu so to potrdili trije ločeni viri. 

Podjetje Islands Express Helicopters ima zvezni certifikat le za letenje v malodane idealnih razmerah, medtem ko bi njegovi helikopterji morali ostati na tleh že v občutno boljših razmerah, kot so bile nedeljske. Že v občutno boljših razmerah bi bil vsak polet kršenje zveznega zakona, še pišejo pri omenjenem časniku, ob tem pa ni znano, ali je bil Bryant o teh zadevah obveščen. Prav tako ni znano, kdo vse je vedel za pomanjkanje dovoljenj in se je vseeno odločil za polet. 

V vsakem primeru gre za razkritje, ki je pretreslo svet in ki na nedeljski dogodek meče dodatno tragično, še večjega obžalovanja vredno luč.