© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
31.01.2020 12:52:00

KAAAJ? Ne boste verjeli, KAJ IN KAKO se vidi iz zraka! Tole je ŠOKIRALO SVET, Kobe je ... (FOTO + VIDEO)

Ljudje z vsega sveta se še naprej priklanjajo legendi, še naprej v spomin nanj polagajo cvetje, sveče, njegove drese, fotografije. Njegova podoba kot zidna poslikava krasi marsikatero fasado, a tole ...

Tragična smrt enega najboljših košarkarjev vseh časov še vedno odmeva. Zakonca Kelli Pearson in Pete Davis sta s svojo umetnino presegla vse. Poseben mural na travi je rezultat kreativnosti in posebne tehnologije, izdelek pa je navdušujoče umetniško delo.

Mural v mestu Pleasantona se vidi le iz zraka. Umetnika sta zanj uporabila tehnologijo svojega podjetja. Rezultat je fantastična podoba Kobeja Bryanta na travi, v širini 35 metov in dolžini 28 metrov.

bryant mural


Pearsonova je najprej iz več različnih fotografij naredila črno-belo podobo Bryanta. "Obraz je nastal s kombinacijo dveh različnih fotografij, vrat s kombinacijo drugih dveh, na enak način smo prišli do telesa. Uspešno smo dokončali umetniško delo. Kobeja smo želeli prikazati v športni opremi in z njegovim prepoznavnim nasmehom," je pojasnila avtorica.

Sliko so potem naložili na računalnik kosilnice za travo, s katero je upravljal Davis. Z digitalno obdelavo podatkov in s pomočjo GPS-a kosilnica z zrakom nežno zvija travo in tako ustvarja temne in svetle kontraste.

Kelli in Pete sta bila velika oboževalca Bryanta, zato odločitev o izdelavi prav posebnega umetniškega dela ni bila težka. "Tragedija naju je šokirala. Kobe je bil izjemna oseba, družinski človek in predvsem neverjetni športnik. Ker imava to tehnologijo, se nama je ponujala priložnost, da na takšen način pokaževa, kako zelo ga spoštujeva," je še dejala Pearsonova.

Mural se bo obdržal le dva dneva, potem se bo trava vrnila v svoj prvotni položaj. Avtorja vseeno verjameta, da bo umetniško delo pomagalo pri večnem spominu na Bryanta. "Po tej tragediji smo nemočni in ne moremo nič narediti. Slika na travi predstavlja naš kraj, ki žaluje za njim."

bryant mural 1