© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.01.2020 11:56:40

Razkrili ZADNJE BESEDE Bryantovega pilota, oblasti pa so že povlekle PRVO DRASTIČNO POTEZO!

Nadaljuje se preiskava tragične nesreče, ki je vzela Kobeja Bryanta in še osem življenj.

Kot poročajo ameriški mediji, so oblasti razkrile zadnje oglašanje pilota Are Zobayana. Pred tem je bil v javnosti posnetek kontrole letenja, ki je 50-letnega pilota opozarjava, da je v slabih razmerah ob obupni vidljivosti prenizko. Po tem je Zobayan še enkrat navezal radijsko zvezo s kontrolo letenja in se oglasil z besedami: "Skušal se bom dvigniti nad oblake." Helikopterju to ni nikoli uspelo, v še nepojasnjenih razmerah je kmalu zatem trčil v hrib.

Ali je po tem javljanju v kabini potekal še kakšen pogovor, ne bomo nikoli izvedeli, saj helikopter ni bil opremljen s priporočenima črno skrinjico (ki beleži vse zvoke v kabini) in zapisovalnikom tehničnih podatkov zračnega plovila. Prav tako helikopter ni imel sistema za opozarjanje o bližini tal, zaradi česar ni imel zveznega dovoljenja za letenje v slabi vidljivosti in je s poletom kršil zakon (več o tem na tej povezavi). Kar tragedijo le še poslabša. 

So pa oblasti zaradi vsega tega že povlekle prvo potezo. Podjetje Island Express, ki je imelo v lasti helikopter in od katerega ga je Bryant najemal, je namreč moralo suspendirati vse svoje dejavnosti za nedoločen čas. Najmanj do konca preiskave, ki bi lahko trajala vse leto, o nadaljnji usodi podjetja pa se bodo odločali, ko bodo znani čisto vsi podatki, čisto vsi vidiki.