© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.11.2019 14:18:48

ŠPANCI PONORELI za Dončićem! Masovno potujejo v Dallas, da bi na delu videli Slovenca

Luka Dončić je pri dvajsetih zvezdnik svetovnega kova. Slovenci bržčas takšnega še nikoli nismo imeli.

Da se Slovenci množično odpravijo preko Atlantika, smo že doživeli v prejšnji sezoni, gotovo pa bo do ponovitve prišlo tudi v tej sezni. A Dončić se je dobro zapisal tudi Špancem, ki imajo in so imeli precej vrhunskih košarkarjev v ligi NBA, pa tako množično še nikoli niso potovali v Severno Ameriko.

Dallas je postala priljubljena turistična destinacija za Špance. Jasno, zaradi čudežnega Slovenca, ki je del svoje kariere preživel v Madridu. Specialnizirana spletna stran 'Hellotickets', ki prodaja vstopnice za športne prireditve, je močno povečala prodajo vstopnic za tekme Dallasa - v primerjavi s prejšnjo sezono je rast kar 56-odstotna. Gre le za kupce vstopnic iz Španije.

V prejšnjih letih se je večina Špancev, ki so si želeli ogledati tekmo lige NBA, odpravila v Los Angeles ali New York, ki sta sicer najbolj privlačni destinaciji v ZDA, a stvari so se očitno močno spremenile.

Raziskave pravijo, da si kar 38 odstotkov vseh Špancev, ki potujejo v ZDA, ogleda tudi tekmo lige NBA. Zaradi Dončića naj bi se ta številka povečala. Zanimivo, Španija ima v najmočnejši ligi na svetu v tem trenutku pet svojih košarkarjev (Marca Gasola, Juana Hernangomeza, Willyja Hernangomeza, Serga Ibako in Rickyja Rubia).