© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.11.2019 08:06:58

Neverjetni Luka Dončić UNIČIL DELO analitikom lige NBA, nekdanji trener pojasnil FENOMEN (video)

Reuters

Luka Dončić je na svoji 15. tekmi v letošnji sezoni še okrepil svoje številke, strokovnjaki osupli.

Na osmih tekmah (več kot polovici) je dosgel vsaj 30 točk. Na osmih tekmah (več kot polovici) je dosegel vsaj 10 podaj. In na desetih tekmah (precej več kot polovici) je dosegel vsaj 10 skokov.

Nič nenavadnega ni, če se sleherni studio, kjer analizirajo tekme v ligi NBA, začenja (in končuje) z Luko Dončićem. Mladi Slovenec je osrednja nit komentarja uglednih analitikov.

Po zadnjih tekmah so v Severni Ameriki Luko Dončića primerjali z Russellom Westbrookom iz sezone 2016/17, ko je postal MVP lige, in Oscarjem Robertsonom iz sezon 1960/61, 1961/62 i n 1963/64, ko je ta blestel v dresu Cincinnatija. Vsi trije so v 15 tekmah v povprečju dosegali več kot 29 točk, 9 skokov in 9 podaj.

Dončićeve številke so izjemne - 29,9 točk (na 4. mestu v ligi), 10,6 skokov (11.) in 9,4 podaje (2.).

Priznani analitik in nekdanji trener pri Miamiju, Orlandu in Detroitu Stan Van Gundy je najprej na kratko pojasnil skrivnost Dončićevega uspeha, kaj ga dela tako posebnega. "Razumevanje igre."

Potem se je Van Gundy razgovoril: "Navdušen sem nad dejstvom, da je v svoji glavi vedno korak pred samo igro, vsako potezo predvidi vnaprej. Spominja me na LeBrona Jamesa, ampak on je v resnici še tako mlad ... Ko gledam tekme, vedno analiziram igralce. Rečem si, da ta ali ona odločitev ni bila prava, da se nek igralec ni pravilno odločil za met, ko pa gledam Luko, prav nikoli nimam nobene pripombe."

Potem so v studiu skupaj ugotovili, da ob gledanju Luke Dončića pravzaprav nimaš kaj analizirati. Lahko le sediš, v miru gledaš in uživaš.