© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.11.2019 07:38:09

VISOK OBISK! Zaradi posebnega gosta je bila za Luko Dončića ta tekma NEKAJ POSEBNEGA (FOTO + VIDEO)

Reuters

Ob robu parketa v ligi NBA običajno ne manjka zvezdnikov in prepoznavnih obrazov. Še posebej izrazito je to v Los Angelesu ali New Yorku, vendar v Dallasu imajo svoje junake, ki jih znajo povzdigniti. Tako kot to že počnejo z Luko Dončićem.

Dvajsetletni Ljubljančan je naslednik Nemca Dirka Nowitzkega, ki je v osrčju Teksasa pustil svoj pečat. Danes 41-letni Nemec je za maverickse odigral 21 sezon, leta 2011 jih je popeljal do naslova prvaka. Štirinajstkrat je nastopil na tekmi vseh zvezd, postal je najbojši strelec med tujci v ligi NBA v vsej njeni zgodovini. Upravičeno velja za največjega igralca Dallasa vseh časov.

nowitzki 1


Ob vseh teh presežkih ni presenetljivo, da je pred kratkim v bližini dvorane American Airlines Center dobil svojo ulico, poimenovano po njem - 'Nowitzki way'. Minuli večer je bil prvič v tej sezoni gost na tekmi Dallasa. Pripeljal se je po svoji ulici in na twitterju svojim sledilcem šaljivo pojasnil, da je bila na njej nepopisna gneča.

nowitzki 2

Nowitzki, ki je bil ob prihodu v dvorano deležen stoječih ovacij, je med tekmo užival v družbi lastnika Marka Cubana, predvsem pa je bil - tako kot vsi v dvorani - navdušen nad potezami svojega naslednika Luke Dončića. Slednji pa je imel zaradi njegove prisotnosti dodaten motiv, o tem ni dvoma.

nowitzki way