© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
07.02.2019 08:28:14

GENIALNA POTEZA! Dallas bo Luki Dončiću lahko pripeljal še ENEGA SUPERZVEZDNIKA!

Twitter/BleacherReport

Pri Dalasu vedo, kaj počnejo.

Na prvi pogled so pri Dallasu storili veliko neumnost, ko so v Sacramento poslali svojega še v prejšnji sezoni z naskokom najboljšega košarkarja Harrisona Barnesa v zameno za veterana Zacha Randolph, ki v tej sezoni sploh še ni odigral nobene tekme v ligi NBA in Justina Jacksona, ki je precej povprečen košarkar (6,7 točk v tej sezoni v 20,8 minutah).

A za navidez nelogično in nesmiselno potezo Dallasa se seveda skriva genialen načrt. Dallas se je namreč s tem, ko je Barnesa poslal v Sacramento, znebil njegove astronomske plače in sčistil prostor, namejen plačam igralcev, da lahko poleti Dončiću in Porzingisu doda še tretjega SUPERZVEZDNIKA.

V tem trenutku ima Dallas namreč 13,1 milijona dolarjev prostora v svojem 'salary capu', kar lahko izkoristi do danes, ko se konča 'prestopni rok' in poskuša v klub pripeljati še enega zelo kakovostnega košarkarja. A če Dallas tega ne bo storil in ameriški mediji trdijo, da tega zagotovo ne bo storil, bo imel v naslednji sezoni še precej več denarja na voljo za podpisovanje prostih igralcev.

Kar 30 milijonov dolarjev bo imel Dallas poleti na voljo, da prepriča enega izmed številnih superzvezdnikov, da se pridruži Dončiću in Porzingisu pri Teličkih. Še več, če se bo Dwight Powell odločil, da eno leto pred koncem svoje pogodbe slednjo prekine (ima to možnost), bo imel Dallas na voljo kar 40 milijonov dolarjev. To je dovolj, da ponudi MAX pogodbo enemu največjih zvezdnikov lige, ki bodo prosti igralci (Kawhi Leonard, Kyrie Irving, Klay Thompson, Jimmy Butler, morda Kevin Durant ...).

Ni kaj, Dallas zares ve, kaj počne. In ne samo to. Če Telički v nadaljevanju sezone ne bodo več tako redno zmagovali in bodo padli po lestvici navzdol (kar bi se lahko zgodilo, glede na odhod Barnesa in dejstvo, da Porzingis v tej sezoni verjetno ne bo igral), bodo imeli pri Dallasu na voljo tudi zelo visok izbor na naboru (sicer so ga poslali Atlanti v zameno za Dončića, a je 'lottery protected'), kar je še ena odlična novica za vse navijače Teličkov.