© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
07.02.2019 06:19:19

KO JE NAJTEŽJE, je tukaj Dončić! TAKOLE je Slovenec LASTNOROČNO priigral novo zmago (video)

Luka Dončić
Luka Dončić
Reuters

Je ta fant sploh s tega sveta?

Vprašanje, ki si ga zastavljajo mnogi. Način, na katerega igra Luka Dončić, je naravnost neverjeten. Še toliko bolj, ker gre za šele 19-letnega fanta, četudi se na trenutke zdi, da je Dončić izkušeni veteran z dolgoletnimi izkušnjami v ligi NBA.

A seveda ni. Luka je novinec. In kot novinec igra zares fenomenalno. Ponoči ni bilo nič drugače. Dončić je zabeležil še svoj tretji trojni dvojček v najmočnejši ligi na svetu in prispeval 19 točk, 11 asistenc in 10 skokov pri zmagi Dallasa nad Charlottom z 99:93.

Še enkrat več je Dončić dokazal, da je najboljši takrat, ko je to najbolj potrebno. Čeprav je imel do trenutkov, ko se je tekma lomila, zelo slab met iz igre, se ni bal prevzeti odgovornosti takrat, ko je bilo to najtežje. Pri izidu 88:86 v korist Dallasa 3.30 do konca je najprej s cirkuškim metom žogo položil v koš ob prekršku. Zadel je tudi dodaten prosti met. Nato je v naslednji akciji pri izidu 91:88 zadel svojo značilno 'step back' trojko in Dallasu priigral prednost s +6 dobri dve minuti do konca. Sledila je še asistenca do Finney-Smitha, ki je zadel trojko za 97:91 manj kot dve minuti do konca in Telički so slavili novo zmago ...

Dončićev zaključek tekme si lahko ogledate v priloženem videoposnetku od 2:01 naprej.