© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
02.10.2017 09:48:38

Veliko razkritje Slaviše Stojanovića: Goran Dragić je hotel biti nogometaš, a je naposled izbral košarko! Takole je bilo ...

Slovenski nogometni strokovnjak Slaviša Stojanović je razkril zanimivo podrobnost iz otroštva Gorana Dragića.

Goran Dragić je bil najboljši košarkar minulega evropskega prvenstva, na katerem je Slovenijo v Turčiji popeljal do zlata. A njegova športna kariera bi bila lahko precej drugačna, saj je kot otrok začel trenirati nogomet in tudi precej obetal.

Zgodbo iz otroštva najboljšega slovenskega košarkarja je zdaj za srbske medije razkril nogometni strokovnjak Slaviša Stojanović. Nekdanji slovenski selektor je dober družinski prijatelj Dragićevih, zato tudi odlično ve, kako je Goran preživljal otroštvo.

"Goran Dragić je najprej začel trenirati nogomet, šele nato je vzljubil košarko. Moram vam povedati, da je bil zelo talentiran. Žoga ga je poslušala in želel si je postati nogometaš. Če bi nadaljeval v nogometu, bi daleč prišel. Očitno je talentiran za športe z žogo," je za Kurir razkril nekdanji trener Crvene zvezde in nadaljeval: "Goran je nogometno kariero začel pri ljubljanski Iliriji. Ko je vstopil v puberteto, pa je začel hitro rasti. Bil je precej višji od svojih vrstnikov, imel je dolge roke in zaradi tega se je odločil posveti košarki, čeprav še danes rad igra nogomet. Ostal je član istega kluba, samo da se je preselil h košarki. Ko je bil star 17 let, je prestopil k Slovanu, kjer sem jaz igral nogomet, vse ostalo je zgodovina."