© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
20.11.2014 17:57:35

Lahko delam, kar hočem

Arsen Perić

Na sredini tekmi v Stožicah med Unionom Olimpijo in Bešiktašem je bil tudi Jaka Lakovič, ki je že nekaj časa v domovini, čeprav je pogodbeno še vezan na Avellino.

Oziroma je bil, saj je prav v četrtek postal prost igralec, kar je z javnostjo delil na svojem profilu na twitterju. "Free ... To do what I want ... #freeagent (Prost ... Da lahko delam, kar hočem... #prosti igralec, op. p.)," je napisal.

Lakoviču se je v Avellinu ponovila podobna zgodba kot pred tem z Galatasarayem. V klubu so mu dali vedeti, da nanj ne računajo več, zapletlo pa se je pri dogovoru o predčasni prekinitvi. V Turčiji se je vse skupaj vleklo še precej dlje, v tem primeru pa so Italijani kar sami poskrbeli, da je lahko Lakovič zdaj prekinil pogodbo, a ne na svojo škodo.

"Avellino ni izpolnjeval svojih obveznosti, in ker nisem dobival plačila, sem lahko razdrl pogodbo, saj so Italijani zamudili vse roke za izplačilo," je povedal Lakovič. Slednje bodo gotovo morali storiti naknadno, saj Fiba glede tega ne pozna milosti, sicer Avellino čaka blokada.

Lakovič si bo medtem lahko iskal nov klub, saj igranju vsaj letos še ne namerava reči zbogom. "Medtem sem že imel nekaj ponudb iz Francije in Španije, a nič konkretnega," je dejal nekdanji kapetan slovenske reprezentance, ki ga še vedno bolj od igranja doma mika tujina.