© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
13.08.2015 10:11:44

Reprezentanca popolna, ključni dnevi treningov

Včeraj se je slovenska izbrana vrsta po prostem torku iz Ljubljane odpeljala v svojo naslednjo bazo Podčetrtek, kjer bo ostala do naslednjega ponedeljka.

Selektor Jure Zdovc ima v kadru še 14 igralcev, potem ko se je predvčerajšnjim za sodelovanje zahvalil Bobanu Tomiću, ekipi pa sta se zdaj priključila še Miha Zupan in Saša Zagorac. Oba sta prejšnji teden delala po posebnem programu in nista potovala v Rigo.

"Tomić je delal dobro, ima pa nekatere slabosti, ki jih mora odpraviti, in ravno te so me prisilile k moji odločitvi. Zdaj se bomo posvetili trem organizatorjem igre, ki jih imamo, predvsem Joksimoviću in Rupniku, ki bosta, kot vse kaže, nosila glavno breme na tem položaju. Ker prihajata zdaj še dva visoka igralca, smo se odločili, da gremo naprej s 14 igralci, sedmimi zunanjimi in sedmimi visokimi," je Zdovc pojasnil svoje razloge, zaradi katerih gre v Podčetrtek teh 14 igralcev.

Selektor se strinja, da je ta teden, v katerem reprezentanca nima tekem, zelo pomemben, morda celo ključen v pripravah na EuroBasket. "Zdaj bomo videli, kje smo in kaj še spremeniti v taktiki. Oba igralca, ki se nam bosta priključila, sta pomembna. Trenirala sta dobro, Miha (Zupan, op. p.) je zelo utrujen. Zagorac je delal vse, le še kontakt igre pet na pet ne. Govoril sem z doktorjem Macuro, ki je dal zeleno luč, da ga normalno priključim k treningom. Mogoče ju bom, predvsem Zagorca, malo počasneje vključeval," je pred vkrcanjem na avtobus še povedal Zdovc.