© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
12.08.2015 15:41:08

Union Olimpijo okrepil latvijski center

Union Olimpija se je okrepila z latvijskim centrom Ronaldsom Zakisom. Podpisal je enoletno pogodbo. V Ljubljano je prišel iz VEF Rige.

Najtrofejnejši slovenski košarkarski klub Union Olimpija ima novega centra. Enoletno pogodbo je z Ljubljančani podpisal 28-letni Ronalds Zakis, ki je lani igral za VEF Rigo v ligi VTB. 

Latvijski košarkar je v lanski sezoni igral proti Olimpiji v EuroCupu, v povprečju pa je za svoj klub v tekmovanju dosegel nekaj več kot devet točk in ob tem zbral še 3,7 skokov na tekmo. 

"Zelo sem vesel, da sem podpisal za Union Olimpijo, ki je tradicionalni evropski klub. Zavedam se, da igranje v takšnem klubu zahteva določeno odgovornost. Na parketu bom dal vse od sebe, da ekipa doseže cilj in zmaguje," je po podpisu pogodbe dejal 207 centimetrov visoki Latvijec, ki je kariero začel pri Ventspilsu, za katerega je igral kar 11 sezon.

Z novo okrepitvijo na mestu centra je zadovoljen tudi trener Ljubljančanov Gašper Potočnik: "Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti z Zakisom. Igralec je sprejel ponujene pogoje in pokazal veliko željo, da se nam pridruži. Ne glede na že bogate izkušnje, se prvič podaja izven Latvije in verjamem, da dela korak naprej v svoji karieri. Zakis bo dobra konkurenca na treningih tudi mlademu Vasiliju Vučetiću, kar je prav tako zelo pomembno za njegov razvoj."