© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
31.07.2015 10:37:54

Kdo lepše poje, Miha Lapornik ali Luka Rupnik? (audio)

www.alesfevzer.com

Včerajšnja prva pripravljalna tekma slovenske košarkarske reprezentance z Novo Zelandijo je imela tudi svojevrsten podaljšek.


"Slovenija, odkod lepote tvoje,"
 je začel peti v mikrofon Miha Lapornik in ko je zaključil, so mu gledalci v polni dvorani v Kidričevem bučno zaploskali. Lapornik je takrat opravil krst, ki čaka vsakega novinca v reprezentanci.

Uroš Slokar je pred tem kot tisti z najstarejšim stažem v izbrani vrsti pozval najmlajšega v njej - Lapornik bo oktobra dopolnil 22 let -, da po koncu srečanja, ki ga je Slovenija dobila s 73:68, pride na sredino igrišča in pokaže svoje pevske sposobnosti.

Nato je Slokar pozval naslednjega najmlajšega in izstopil je Luka Rupnik, slednji je maja imel 22. rojstni dan. Tudi on je dobil enako nalogo, zapeti nekaj po svojem izboru. "Cela ulica nori," Idrijčan niti ni preveč presenetil s svojim izborom pesmi skupine Kingston, ki prihaja z njegovega konca. In tudi on dobil aplavz.

Je pa očitno Slokar pozabil, da je Rupnik svoj krst že opravil. Leta 2011 je bil namreč še pri selektorju Božidarju Maljkoviću potnik na evropsko prvenstvo, med pripravami nanj pa je nekega večera pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani donela Siva pot Aleksandra Mežka ...