© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
30.07.2015 08:10:11

Mlade košarkarice za evropski naslov v knežjem mestu

www.alesfevzer.com

V Celju se danes začenja prvenstvo stare celine za dekleta do 18 let, ki ga bo na posebnem odprtju (ob 17.30) odprl presednik Republike Slovenije in častni pokrovitelj dogodka Borut Pahor.

Med elitno evropsko šestnajsterico bo nastopila tudi slovenska vrsta, ki se bo na domačem prvenstvu predstavila z zelo nadarjeno generacijo deklet letnika 1997 in mlajših.

Reprezentanca, ki jo vodi trener aktualnega ženskega državnega prvaka Athleteja in tudi selektor članske izbrane vrste Damir Grgič, ima za seboj slab mesec in pol skupnih priprav. V zadnjem tednu pred prvenstvom je že trenirala v obeh celjskih dvoranah (Golovec in Zlatorog), ki bosta gostili prvenstvov ter tam odigrala tri pripravljalne tekme. Skupno je za dekleti 12 prijateljskih dvobojev, od katerih so jih dobile devet.

Slovenijo v prvem delu danes najprej čaka obračun s Srbijo. Tekma v dvorani Golovec se bo začela ob 18.30, vstop nanjo pa je prost, tako kot na vse ostale obračune. Poleg Srbkinj Slovenkam družbo v predtekmovalni skupini C delajo še Madžarke in Belgijke. Tekma s severovzhodnimi sosedami bo na sporedu jutri ob 18.30 v dvorani Zlatorog, v istem terminu pa bo v soboto, znova v dvorani Golovec, sledilo še srečanje z Belgijkami.

Slovenska reprezentanca

Zala Friškovec (Athlete C.), Althea Gwashavanhu (Maribor), Maja Jakobčič (Triglav), Nina Jesenšek (Triglav), Aleksandra Krošelj (Krka), Zala Lešek (Athlete C.), Ela Mićunović (Ilirija), Neža Murn (Athlete C.), Larisa Ocvirk (Athlete C.), Alma Potočnik (Athlete C.), Annamaria Prezelj (Athlete C.), Maruša Seničar (Krka)

"Srbija je odlična ekipa, ki je v bolj ali manj enaki postavi igrala na svetovnem prvenstvu do 19 let v Rusiji. Njene igralke dobro poznamo, saj smo imeli v klubih proti njim priložnost igrati v kadetski in članski jadranski ligi. Velikih skrivnosti torej ni. Srbija bo na tekmi favorit, saj ima več izkušenj in je morda v boljšem stanju, ker ima za seboj že odigrano prvenstvo proti močnejšim nasprotnikom. Naredili bomo vse, da se na nasprotnice čim bolje pripravimo. Pričakujem polne tribune dvorane Golovec, pred katerimi bomo skušali presenetiti srbsko reprezentanco," pravi selektor Grgič, čigar varovanke že komaj čakajo, da se tekmovanje začne.

"Zaigrati na evropskem prvenstvu na domačih tleh bo za nas velika čast in ponos. Pred prvo tekmo s Srbijo smo nekoliko nervozne, a gre za tisto pozitivno nervozo pred začetkom velikega tekmovanja. Reprezentanco Srbije poznamo in vemo za njene prednosti in slabosti. Po drugi strani se dobro zavedamo tudi lastnih kvalitet, zato pričakujem dobro tekmo," napoveduje kapetanka Alma Potočnik.