© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
28.07.2015 09:27:20

Srbe strah za Marjanovića

abaphoto

Boban Marjanović je ves čas s srbsko reprezentanco na pripravah v Kranjski Gori, čeprav bo lahko po nedavnem podpisu s San Antoniom zaradi pravil lige NBA z ekipo začel trenirati šele 1. avgusta.

Toda Srbi se zdaj bojijo, da bi se ta čas utegnil zavleči še precej dlje. Razlog je izjava pomočnika trenerja Crvene zvezde Veliborja Radovića, ki je ameriškim medijem hvalil Marjanovića, kako se je med finalom državnega prvenstva s Partizanom žrtvoval in igral, kljub temu, da je imel poškodovano stopalo.

Seveda so ob tem tudi v San Antoniu zastrigli z ušesi, in čeprav je 221 centimetrov visoki center opravil zdravniški pregled (v Milanu) pred podpisom enoletne pogodbe, zdaj zahtevajo, da MVP finala lige ABA in srbskega prvenstva ter član najboljše peterke evrolige opravi še dodatne preiskave.

Bojda naj bi glavni trener Gregg Popovich Marjanoviću prepovedal vsakršno aktivnost naslednji mesec. "Bojimo se njihovega stališča in tega, da utegnejo delati probleme. Jasno je, da pretiravajo, a njegov nastop na EuroBasketu je ogrožen, če bo ostalo pri zdajšnjem stališču," je zaskrbljen predsednik srbske zveze Dragan Đilas.