© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
24.07.2015 12:19:25

Še en reprezentančni kandidat v Unionu Olimpiji

Arsen Perić

Pomočnik Jureta Zdovca v izbrani vrsti Gašper Potočnik seveda (velik) del svojega prostega časa oziroma tistega, ki ga ne nameni reprezentanci, izkoristi za sestavljanje igralske zasedbe Uniona Olimpije, kjer je trener. Ta se počasi dopolnjuje in je od danes bogatejša za še eno ime.

In to ne tisto Saše Zagorca, čigar prihod v Olimpijo je na spletni strani svoje agencije včeraj že naznanil njegov zastopnik Pero Dujmović, sam prav tako nekdanji član zmajev. Da se bo (krilni) center iz Laškega preselil v Ljubljano, so sicer že nekaj časa čivkali vrabci na vejah, kolikor so v tej vročini imeli volje za tako početje. 


Uganko, zakaj prestopa ni obelodanil tudi Zagorčev novi (stari) klub, si lahko razlagamo le s sklepanjem, da želijo v Stožicah še enkrat preveriti, kakšno je stanje kolena, ki si ga je poškodoval v nedeljo na reprezentančnih pripravah. Če bo tudi klubski zdravnik dal zeleno luč, kot so jo za skorajšnjo vrnitev k treningom dali reprezentančni, potem ovir za podpis oziroma potrditev dveletne pogodbe ne bo.

Prej kot prihod Zagorca je tako Olimpija objavila vest o tem, da je njen novi član Mitja Nikolić. Reprezentančni kandidat, ki je zadnjo sezono igral v Pragi, je na sobotnem zboru iskreno povedal, da se pogovarja tako z Olimpijo kot Tajfunom, torej obema ABA-ligašema, ki v nasprotju s Krko še iščeta okrepitve. Očitno se je na koncu odločil za Ljubljančane.

mahkovic
Arsen Perić

S prihodom Nikolića je Potočnik dodatno zapolnil krilno mesto, kjer sta že Blaž Mahkovic in Vlatko Čančar. Slednji seveda ne bo imel velike minutaže, pri Mahkovicu pa klub sicer še vedno lahko prekine pogodbo, a se to skoraj zanesljivo ne bo zgodilo.

ŠE RUPNIK IN TRIJE TUJCI
Tako Mahkovic kot Nikolić se lahko pomakneta tudi na mesto krilnega centra, kjer bi tako delala družbo Zagorcu. Slednji prav tako lahko odigra na petici, kjer imajo zmaji za zdaj le še Vasilija Vučetića. No, formalno tudi še Alena Omića, a njegov odhod v Španijo oziroma najverjetneje na Kanarske otoke h Gran Canarii je najbrž le še vprašanje časa.

Jasno je torej, da ekipa potrebuje še enega centra, ta pa bo zanesljivo tujec. Tako kot tudi prvi organizator igre. To je mesto, ki je trenutno najbolj pereče oziroma praktično izpraznjeno. Na njem je zdaj le Paolo Marinelli, a Hrvat 99-odstotno ne bo dočakal še tretje sezone pri Olimpiji, pa tudi novi trener Potočnik nanj ne računa. Pot naj bi ga tako vodila domov na Reko, kjer bi zadnje leto pogodbe z zmaji oddelal kot posojen igralec pri Kvarnerju.

Prvo novo (staro) ime na seznamu organizatorjev igre bo (skoraj zanesljivo) Luka Rupnik, ki mu je letos potekla triletna pogodba, kar nekako pričakovati pa je bilo, da se bosta klub in igralec dogovorila za podaljšanje. Sledilo naj bi prav kmalu, Rupnik pa bo nato poskušal ukrasti čim več minut prvemu organizatorju igre, ki bo verjetno prišel iz ZDA.

832-20-rupnik (obrez) ap
Arsen Perić

Pogled na postavo pokaže, da je izpraznjeno še eno mesto krilnega centra, če upoštevamo tako Mahkovica kot Nikolića na trojki, oziroma krila, izrazitega strelca, če gledamo, da se vsaj eden od njiju pomakne na štirico. Dvanajst mest v prvi postavi bo tako zapolnjenih z osmimi Slovenci, Srbom Vučetićem kot staroselcem in še tremi igralci iz tujine (ZDA), za katere se bo odštelo največ denarja iz ne ravno polne klubske blagajne.