© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.07.2015 09:44:58

Težave Bosancev

Fiba Europe

Danes se bo na pripravah za EuroBasket zbrala tudi reprezentanca BiH, ki pa ima pred zborom velike težave.

Eno so tiste selektorja Duška Ivanovića, ki še ne ve, ali bo lahko na prvenstvu imel na voljo najboljše košarkarje: Jusufa Nurkića, Mirzo Teletovića in Nihada Đedovića. Prvi je nedavno imel operacijo kolena in ni še jasno, ali bo center Denver Nuggetsov dovolj zgodaj nared.

Teletović, ki je to poletje postal član Phoenixa, naj bi še razmišljal, ali naj avgust in prvo polovico septembra nameni izbrani vrsti, utegne pa se zgoditi, da bo njegova odločitev odvisna prav od usode Nurkića (in Đedovića), brez katerega je BiH povsem druga reprezentanca.

Đedovićevo igranje za BiH je vprašljivo, ker se je odrekel državljanstvu, da bi lahko dobil nemški potni list, s čimer je tudi avtomatično izgubil pravico igranja za "zmaje". Bosanci se trudijo, da bi mu omogočili nastop, a trenutno še ni znano, če bo branilec Bayerna res del dvanajsterice, ki bo igrala na EuroBasketu.

Toda to niso edine težave, ki tarejo Bosance. Tamkajšnja zveza je namreč v velikih finančnih problemih in nima denarja, da bi poravnala stroške nastanitve v hotelu, kjer naj bi reprezentanca opravila prvi del priprav. Direktor hotela na Ilidži je namreč že dal vedeti, da - poučen s slabimi izkušnjami iz preteklosti - želi vnaprejšnje plačilo ali pa danes ne bo dovolil nastanitve izbrani vrsti.

Predstavniki zveze pa so javno povedali, da denarja preprosto nimajo, saj jim bodo sponzorji tega nakazali šele po koncu vseh letošnjih reprezentančnih akcij, od različnih vlad, ki jih na (z)mešanem bosanskem političnem prizorišču ne manjka, pa ne dobijo nikakršne pomoči.