© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
10.06.2015 09:10:27

Anketa med legendami: Dunston da ali ne?

Reuters

Bryan Dunston oziroma naturalizirani Američan(i) v slovenski reprezentanci da ali ne?



SANI BEČIROVIĆ

Da, na dolgi rok gotovo da. V tem primeru sploh, ker smo malo slabši na položaju centra, zato je smotrno, da se ozreš in najdeš nekoga, ki ti zapolni to vrzel. Res je, da Slovenije še ni videl, a če je pripravljen igrati in pomagati, potem mislim, da ga je sprejemljivo vzeti.




ROMAN HORVAT

Sem za to, zakaj pa ne, če lahko pomaga. In mislim, da je Jure pripeljal tujca, ki lahko pomaga, ne pa, da bo glavna zvezda te ekipe. Mislim, da v tem trenutku to potrebujemo. Tega, da še ni bil v Sloveniji, ne vidim kot prevelik problem. Tudi v drugih reprezentancah so igralci, ki marsičesa niso videli, pa to ni bila težava. Makedonska reprezentanca je bila prva, ki je pripeljala takega igralca – McCalebba. Rekel bom tako: Dunston bo imel nekaj od tega, mislim pa, da bomo mi imeli od tega še več.

MATJAŽ SMODIŠ
Rekel bi da, ker nimamo igralca na tem položaju. Zagotovo dvigne raven in kakovost slovenske izbrane vrste, tako da, kar se mene tiče, ni treba preveč razmišljati o tem, ali da ali ne. Človeški dejavnik je resda malce smešen, ker mu sploh ni treba biti v Sloveniji, a ker pravila to dovoljujejo, ne izstopaš iz evropskega ali svetovnega povprečja. Zakaj pa ne, če imajo praktično vsi nekoga, ki dviguje kakovost reprezentance?


DUŠAN HAUPTMAN

Seveda ne. Že vrsto let govorim, da slovenska reprezentanca v nobenem športu ne potrebuje tujih igralcev ali selektorjev. Za košarko to velja še toliko bolj. Morda bi celo lahko sprejel izjemo in bi pritrdil temu, če bi šlo za igralca, ki bi prinesel kolajno. To pa Dunston prav gotovo ni, zato je moj odgovor ne.