© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
09.06.2015 12:01:41

Mesiček pet let med zmaji

Ob Luki Dončiću najbolj nadarjeni slovenski mladi košarkar Blaž Mesiček se je z Unionom Olimpijo dogovoril za petletno sodelovanje.

V petek bo dopolnil 18 let in takrat bo lahko podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo. Za Mesička so se zanimali tudi nekateri tuji klubi, a je izbral Olimpijo, v katero je prišel predlani in se kalil v klubskih mladinskih selekcijah. V minuli sezoni je bil tudi že nosilec članske ekipe Škofje Loke, s povprečjem 21,1 točke, 4 skoke in 2,8 podaje na tekmo je bil med najboljšimi igralci v drugi ligi.

"Moje sanje so bile obleči članski dres Uniona Olimpije in prepričan sem, da sem se odločil pravilno. V klubu so mi v preteklih dveh letih nudili odlične pogoje za napredek na vseh področjih in vem, da bo tako tudi v prihodnje. Zavedam se, da me čaka še veliko trdega dela in trda članska košarka na visokem nivoju, a prav tega se še kako veselim," pravi Mesiček, ki je letos nastopil tudi na turnirju evrolige za mlade v L'Hospitaletu, kjer je Olimpija osvojila 3. mesto, on pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca turnirja s povprečjem 18,8 točke, 8,8 skoka in 3,3 podaje na tekmo. Trenutno je 197 centimetrov visoki branilec na pripravah reprezentance do 20 let.

"Blaža Mesička smo v klub pripeljali pred dvema sezonama. Že tedaj je bilo jasno, kako velik potencial ima. Da se nismo motili, je igralec nato dokazal tako z igrami, vedenjem izven igrišča in odnosom do kolektiva. Petletni dogovor z igralcem, ki so si ga v svoje vrste želeli številni tuji klubi, je za nas priznanje, zanj pa priložnost, da postane pomemben člen članske ekipe že v prihodnji sezoni," je zadovoljen ob dogovoru direktor Olimpije Matevž Zupančič.