© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
02.08.2015 18:39:03

Laboral Kutxa določila ceno za Bertansa

fiba

Davis Bertans, nekdanji član Uniona Olimpije, za katero je nastopal med letoma 2010 in 2012, je pred pragom selitve v nov klub.

Dvaindvajsetletni in 205 centimetrov visoki Latvijec je po ljubljanski pustolovščini odšel k beograjskemu Partizanu, katerega je nato po dveh letih zamenjal za špansko Laboral Kutxo in z njo podpisal triletno pogodbo. Te pa, kot vse kaže, ne bo oddelal do konca.

Za Bertansom je sicer sezona, ki bi jo najraje čim prej pozabil, saj je marca utrpel hudo poškodbo, ko si je strgal križne vezi desnega kolena, tako da je trenutno sredi rehabilitacije. Gre za povsem enako poškodbo, ki ga je s parketa oddaljila že pred dvema letoma.

bertans arhiv
arhiv Ekipe

Sicer pa je v zadnji evroligaški sezoni nastopil na 22 tekmah, na katerih je v povprečju igral skoraj 22 minut, v tem času pa dosegel 11 točk in imel še tri skoke. Podobno strelsko statistiko je vknjižil tudi na 25 tekmah španskega prvenstva, v katerem je dosegal 11,4 točke na tekmo.

Za Latvijčeve usluge se je močno ogrel ruski evroligaš Lokomotiv Kuban, ki bo moral njegovo pogodbo odkupiti. Zdaj so Baski tudi določili ceno, ki jo mora ruski klub do konca naslednjega tedna odšteti za Bertansov podpis, ta pa znaša 300 tisoč evrov.