© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
22.07.2015 08:39:52

Besedna vojna O'Neala in Pippna

Na socialnem omrežju instagram se je razplamtel dvoboj dveh velikih košarkarjev, ki imata skupaj deset naslovov v ligi NBA.

Shaquille O'Neal vs Scottie Pippen. Besedno vojno je zanetil prvi, ko je zapisal, da bi legende Lakersov premagale legende Bullsov s petdesetimi točkami razlike.  V postavo Jezernikov je poleg sebe uvrstil še Magica Johnsona, Kobea Bryanta, Elgina Baylorja in Kareema Abdula Jabbarja, v postavo Bikov pa poleg že omenjenega Pippna še Derricka Rosa, Dennisa Rodmana, Horaca Granta in seveda Michaela Jordana.

pippen 3

Sledila je besedna izmenjav, v kateri sta si tako eden, kot drugi dala duška. "Oprosti Shaq, a ne želim se spuščati v hipoteze, Vse kar vem je, da smo mi osvojili šets naslovov, dvakrat toliko kot ti v LA-ju," je na provokacijo uvodoma odgovoril Pippen.

pippen 4

Na nov odgovor enega najbolj dominantnih centrov zadnjih dveh desetletji ni bilo potrebno dolgo čakati. "Oprosti Scottie, tudi jaz ne verjamem v hipotetično, a kot sem videl, si v tistih finalih svoje sicer opravil OK, ta mož (Jordan, op.p.) pa je bil tisti, ki je opravil večino dela. Ti si bil OK, Steve Kerr in Ron Harper imata več zaslug kot ti. Zapomni si, jaz sem bil Batman, ti pa Robin, jaz sem bil Puffy, ti si bil Mase."

pippen 2

In potem znova Scottie. "Počasi orjak. Če bi bil vsaj tako dober pri izvajanju prosti metov, kot si pri opletanju z jezikom," je žogico vrnil Pippen in se v nadaljevanju obregnil še na očitek o drugi violini.  "Ko smo že pri drugih violinah, če se prav spomnim, bi tudi ti znal povedati besedo ali dve o tem," ter prilepli kolaž slik na kateri so poleg O'Neal še Penny Hardaway (Orlando), Dwayne Ade (Miami), Steve Nash (Phoenix), LeBron James (Celveland) in seveda Kobe Bryant (La Lakers).

pippen magic

pippen magic 2

"Poglej kaj se zgodi, ko ti Michael Jordan ne ščiti hrbta. Zapraviš 17 točk prednosti v zadnji četrtini in zgodi se tole," je odvrnil Shaq ter zraven prilepil video z nepozabne tekme med Portlandom in Lakersi, ki so jo po preobratu dobili slednji. 


"Konec igre Shaq, Vse kar mi je bilo pomembno, je bilo zmagovanje in tega smo počeli precej v Chicagu," je besedni dvoboj ob spremni sliki šestih prstanov končal Pippen. 

pippen