© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
20.07.2015 09:17:15

Dunston prav mogoče v Zagrebu

vszi

Uroš Slokar je prišel pozdravit reprezentančne soigralce na prvi zbor v Ljubljani. Zares se jim bo pridružil pozneje, tako kot še nekateri drugi. Nekaterih pa na priprave za EP sploh ne bo.

Gašper Vidmar je v zadnjem trenutku odpovedal nastop in tako poskrbel za nov glavobol Jureta Zdovca, ki očitno ne bo mogel računati niti na Bryanta Dunstona. "Če gledam kot pravnik, potem so stvari jasne. Vložena je prošnja, zadeva je v postopku, pristojni na MNZ-ju to rešujejo, česa drugega ne morem komentirati. Bi pa si želel, da ne bi imeli tako stroge zakonodaje, morda bi se na tem kaj dalo narediti. Realno bi se morali za to, da dobimo v Slovenijo nekoga Dunstonove kakovosti, potruditi, ne pa, da imamo težave s tem," nam je v soboto govoril Matej Erjavec.

zdovc-erjavec af
www.alesfevzer.com

Tudi predsednik zveze je seveda prišel zaželet vse najboljše Zdovcu in njegovim varovancem ob začetku priprav. "Ni skrivnost, da vsi upamo, da se pridruži Goran Dragić, potem bi vse skupaj izgledalo še precej drugače, pa že zdaj je videti dobro," se je optimističnega gledanja od selektorja očitno navzel Erjavec. "Res smo oslabljeni, a zaupam Juretu in fantom," je še dodal.

LOVKE STEGUJE TUDI DŽIKIĆ
Če Dunston ne bo pravočasno dobil potnega lista, to še ne pomeni, da ne bo igral na evropskem prvenstvu. Prav mogoče je, da se bo pojavil v Zagrebu, a ne v dresu slovenske reprezentance, pač pa ene od njenih tekmic. Makedonci namreč bojda zgolj čakajo, da v Sloveniji dvignemo roke oziroma javno oznanimo, da izredna naturalizacija ne bo mogoče dovolj hitro in v naslednjem trenutku bi ameriškemu centru podelili svoj potni list. Tudi Aleksandar Džikić očitno visoko ceni kvaliteto Dunstona in mu je pripravljen dati prednost pod košem pred ravno tako nikakor ne slabim Richardom Hendrixom.

slokar-blazic af
www.alesfevzer.com

LAPORNIK: ČIM DLJE
Med trinajsterico tistih, ki so začeli priprave v Kranjski Gori, je kar nekaj takih, ki so se prvič znašli na zboru A-reprezentance. Tudi Miha Lapornik, ki je eden od onih, katerim so Zdovčev poziv prinesle dobre igre v B-reprezentanci. "Nisem pričakoval vpoklica, sem bil kar presenečen in seveda zelo vesel," pravi Lapornik in dodaja, da bo na pripravah dal vse od sebe, da bi na njih ostal čim dlje časa. "Mogoče pa se bo ponudila priložnost, da bi bil na koncu med dvanajsterico," se je nasmejal v družbi soigralcev. Nekaterim se je prav videlo, da so prvič poleg in so se obnašali drugače, kot tisti, ki so že vajeni prihajati na zbore. "Gušterji" in "džombe". Rekorder je seveda Slokar, sledi mu Jaka Klobučar, pa Nebojša Joksimović in Jure Balažić ...

975-18-zbor 2 af
www.alesfevzer.com