© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
17.07.2015 16:27:56

V ligi ABA 14 klubov, iz Slovenije Krka, Tajfun in Olimpija

abaphoto

V Podgorici je potekala skupščina lige ABA, na kateri so odločali o številu ekip v novi sezoni, od česar je bilo odvisno tudi, katera slovenska moštva bodo nastopala v njej.

Ogromno se je v prejšnjih dneh oziroma tednih govorilo o ligi ABA in njenem videzu v novi sezoni. Problem je nastal prav zaradi slovenskih klubov oziroma zapleta z Unionom Olimpijo, ki se je uvrstila v evropski pokal, ne pa tudi v ligo ABA, kar naj bi bil pogoj za igranje v njem.

Drugi konflikt je (kot posledica) prvega nastal zaradi Tajfuna, slovenski prvaki so po trditvah vodstva lige ABA prepozno oddali prijavo. Spor oziroma pogovori in pogajanja, ki so se vlekla v zadnjem času, so danes vendarle dobili epilog. Skupščina lige ABA je sprejela salomonsko rešitev in medse sprejela tako Tajfun kot Olimpijo, kar pomeni, da je v ligi trenutno 13 ekip.

Zadnjega udeleženca naj bi dobili v kvalifikacijah. A Helios Sunsi, ki so odkrito govorili, da si želijo nastopati v ligi in so bili tudi pripravljeni plačati kotizacijo, nimajo več upanja za to, saj se bodo za prosto mesto borili le predstavniki BiH, Makedonije, Hrvaške in Črne gore.