© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.07.2015 13:27:01

Dallas namesto Jordana pripeljal Williamsa

Reuters

Dallas je sklenil pogodbo z Deronom Williamsom.

Zgodba v času, ko v NBA sklepajo nove pogodbe, ne bi bila nič posebnega, če ne bi bil nekdanji član zasedbe All Star nekakšna zamenjava za DeAndreja Jordana, ki si je premislil in po obljubi zvestobe Dallasu ostal pri Los Angeles Clippers.

V začetku julija je bil precej odmeven dogovor med Dallasom in Jordanom. Ker se pogodb takrat ni smelo sklepati, je bila stvar neuradna, a naj bi bila trdna: štiri leta in 80 milijonov dolarjev so ponudili v Dallasu košarkarju, ki je pred tem sedem sezon preživel pri Clippers.

A nato je sledil preobrat, ki ima predvsem za Dallas veliko grenkobe, v ligi pa takšno ravnanje ni pogosto. DeAndre Jordan si je premislil, k temu naj bi prispevali tudi soigralci in predstavniki dosedanjih delodajalcev, ki so ga obiskali na domu in ga prepričevali ter tudi prepričali.

V Dallasu so menili, da so z Jordanom dobili igralca, ki bi lahko sčasoma prevzel vlogo prvega zvezdnika Dirka Nowitzkega. Zdaj bo to vlogo prevzel 31-letnik, ki je nazadnje igral za Brooklyn Nets. Dallas je sicer že prej poskušal, da bi Williamsa dobil v svoje vrste, a do zdaj neuspešno. V Brooklynu je imel sicer pogodbo še za dve leti, a so se dogovorili za prekinitev.

Danes je Deron Williams podpisal dvoletno pogodbo, vredno deset milijonov dolarjev, pri čemer je druga sezona za igralca opcijska. "Dobrodošel doma, Williams," je prek socialnih omrežij sporočil lastnik kluba Mark Cuban. Williams je namreč doma iz okolice Dallasa, a v profesionalni karieri še ni igral za domači klub, bil je član Utaha in Brooklyna.

V lanski sezoni je v povprečju dosegal po 13,3 točke in 6,6 podaje na tekmo.