© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
15.07.2015 12:12:48

Tajfun proti, blokada Krke

Nikola MIljković

Včeraj je bil sklican sestanek klubov prve lige z vodstvom Košarkarske zveze Slovenije. Glavna tema: kateri klubi bodo igrali v ligi od začetka sezone.

In sklep? Ga ni. Ne še, saj je bilo predvideno glasovanje, a ga je, kot so nam zaupali naši viri, blokirala Krka. Novomeščani naj bi to storili zaradi strogo tehničnega razloga, ker so pač prepozno dobili vabilo na sestanek in zato včeraj niso želeli odločati o tem. Morda pa je bil to le izgovor in kupovanje časa, da še »pretipajo teren« o tej temi. Vemo, da so v prejšnji sezoni Novomeščani igrali od prvega kroga, a jim je bilo potem žal, vsaj neposrednim akterjem na in ob parketu, kar se je v nekaterih tekmah tudi dalo opaziti. Dolenjci bodo gotovo premislili, ali se bodo spet podali v takšno zgodbo.

Že zdaj pa so proti temu pri Tajfunu, ki zdaj, ko se je prijavil v ligo ABA in v Fibin evropski pokal, želi po poteh Olimpije (ter Krke) v prejšnjih sezonah in se prvenstvu priključiti šele v drugem delu. Poteza, ki najbrž ne diši preveč predsedniku KZS-ja Mateju Erjavcu, saj naj bi se slednji močno zagrel za to, da igrajo v ligi ves čas vse ekipe (in Erjavca ter njegovo ekipo na KZS bodo Šentjurčani že ta teden zelo potrebovali, ko se bo odločalo o udeležencih lige ABA).

Pravzaprav naj bi bil to del reforme, ki se morda obeta, in katere delček so s temama o tem, koliko klubov naj bi v ligi sploh nastopalo in katere pogoje morajo izpolnjevati, da dobijo pravico nastopa, načeli tudi včeraj. Nadaljevanje sledi, novo glasovanje je najavljeno v začetku avgusta. Vmes pa bodo gotovo že potekali tudi razni pogovori o omenjenih temah oziroma reformi. Ni ravno skrivnost, da si jo najbolj želijo pri Heliosu ter Olimpiji, ki je bojda prav tako pripravljena igrati v ligi od začetka. A v drugačni, prenovljeni, močnejši ligi ... Poletje bo še zanimivo.