© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
12.07.2015 23:40:25

Trenerka San Antonia piše zgodovino

V Las Vegasu se je začel drugi turnir poletne lige NBA. Na njem nastopa tudi San Antonio, ki ga s klopi vodi Becky Hammon.

V soboto, ko je San Antonio igral svojo prvo tekmo z New Yorkom, je tako Hammonova postala prva ženska v zgodovini lige, ki kot glavna trenerka vodi ekipo. Sama je bila že v lanski sezoni ena od asistentk glavnega trenerja Ostrog Gregga Popovicha, še nikoli pred njo pa nobena ženska ni bila v vlogi, kakršno ima v igralniški meki Hammonova.

"Mislim, da je za družbo zelo pomembno, da so ženske nagrajene za svoje delo v enaki meri kot fantje," je po prvi tekmi, ki so jo Spursi sicer izgubili, povedala nekdanja odlična igralka. "Na vse vedno gledam s širšega stališča. Rada bi dosegla, da bi, ko bosta vaša hčerka ali žena šli na razgovor za službo, imeli enake možnosti, da jo dobita, kot kakšen moški. To je širši cilj. Ni pomembno, ali gre za košarko, vojsko, mesto direktorja, povsod si želimo imeti tudi ženske."

Hammonova ni edina ženska v trenerskih štabih ekip na poletni ligi. Nancy Lieberman kot pomočnica sedi na klopi Sacramenta, Lindsey Harding pa je v strokovnem vodstvu Toronta.