© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.05.2015 10:30:37

James spet blestel (video)

Reuters

LeBron James kaže najboljše predstave takrat, ko je to najbolj potrebno.

Zvezdnik Clevelanda je za tretjo zmago (106:101) svoje ekipe nad Chicagom nasul 38 točk ter v statistiko vpisal še 12 skokov in šest podaj.

Cleveland tako le še zmaga loči od preboja v finale vzhodnega dela lige NBA. Že v četrtek v Chicagu lahko postavi piko na i, izloči bike ter se prvič v zadnjih šestih letih poda v konferenčni finale.

"Kaj naj rečem o LeBronu? Izstopal je v prav vseh vidikih igre. Ne najdem ene pomanjkljivosti, prav v vseh prvinah košarke se je izkazal z igro na najvišji možni ravni," je Jamesa, sicer štirikratnega MVP lige NBA, pohvalil trener konjenikov David Blatt.

Brez kančka pretirane skromnosti se je na svojo predstavo ozrl tudi sam James z besedami: "Nocoj sem bil res zelo učinkovit," je bil ponosen James, ki je v 41 minutah igre dodal še tri ukradene žoge, tri blokade in ni izgubil niti ene žoge, kar se mu je zgodilo prvič v tej sezoni.

V zahodnem delu tekmovanja so se košarkarji Houstona izognili (zgodnjemu) izpadu, saj so Los Angeles Clippers premagali s 124:103.

Prvi strelec raket je bil James Harden s 26 točkami, 11 skoki in 10 podajami. Harden je v končnicah vpisal svoj sploh prvi trojni dvojček. Dwight Howard je vknjižil 20 točk in 15 skokov, Trevor Ariza pa 22 točk in 8 skokov. Clippers vodi s 3:2 v zmagah in lahko polfinalno serijo dobi v četrtek na domačem parketu.

"Imeli smo le eno izbiro zmagati ali pa pomahati v slovo in oditi domov. To se ni zgodilo. Dvakrat so nas že ponižali v Los Angelesu, a smo vedeli, da lahko igramo veliko bolje. Nocoj smo vendarle ujeli naš pravi ritem," je vrelo iz ust Hardna.

Pri poražencih je Blake Griffin vpisal 30 točk in 16 skokov, Chris Paul pa 22 točk in 10 podaj.

Izida drugega kroga končnice 
Vzhodna konferenca
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 106:101
- Cleveland vodi v zmagah s 3:2.

Zahodna konferenca
Houston Rockets - Los Angeles Clippers 124:103
- Los Angeles Clippers vodijo s 3:2 v zmagah.