© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
13.05.2015 10:12:46

Liga Telemach: Strah poganja naprej

Nikola Miljković

Začenjata se polfinalni seriji slovenskega državnega prvenstva.

Enako kot v četrtfinalu tudi za vstop v finale moštva igrajo na dve zmagi, prva in morebitna tretja tekma sta pri višje postavljeni ekipi. 

Drevi bosta na sporedu prvi srečanji polfinala, med štirimi klubi, ki so še v igri za naslov, prvič ne bo Uniona Olimpije. Tajfun izziva Krko, trener Dejan Mihevc bo morda svojim varovancem za zgled dal Helios Sunse, pa čeprav pravi, da zanj izpad Olimpije ni bil tako veliko presenečenje, še manj naključje. 

KRKA (1) – TAJFUN (5)

KRKA - TAJFUN
(sreda ob 20.00)

TAJFUN - KRKA
(v soboto ob 19.00)

Njegov kolega Aleksandar Džikić se spet ukvarja s poškodbami, a morda še večja težava zanj je nekaj drugega, kar izpostavlja tudi sam. V Krki je precej igralcev, ki v prihodnji sezoni ne bodo več člani ekipe, in motiv oziroma zagnanost vseh morda ne bo taka, kot je bila v kakšnem drugem mesecu sezone.

Krka je do zdaj zmagala, takrat ko je morala, a Džile opozarja, da je vse enkrat prvič in da mora obstajati majhen strah, ki te poganja naprej. 

"Potem ko smo si mesto v regionalni ligi že zagotovili, nam zdaj preostaja ubranitev lovorike, ki si je zelo želimo. Zaradi dogodkov v četrtfinalu, ki so se razpletli tako, kot so se, se je vse nekoliko prepletlo, a navsezadnje gledamo nase. Naša ekipa ni kompletna in polfinale za nas ne prihaja v najboljšem času. Tajfun je prvi del lige zaključil le z enim porazom, nekoliko manj uspeha je sicer imel v ligi za prvaka, a zavedamo se, da gre še vedno za težkega nasprotnika. Ta je motiviran in ima odličnega vodjo v Dragiši Drobnjaku, ki soigralce vleče naprej, da napravijo morda celo več, kot so sprva načrtovali pred sezono. Zanima nas naslov prvaka, tega nikoli nismo skrivali,"  pred dvobojem pravi trener Krke Aleksandar Džikić.

"Končnica je specifično tekmovanje, kjer se na koncu štejejo le zmagovalci. Kot pravi športniki želimo biti zmagovalci. Če bi dejal kaj drugega, bi lagal, pa tudi, če so vse to le naše želje. Delo na naslednji stopnički, ki nas čaka, bo zelo težko, morda bi ga lahko nekateri imenovali tudi misija nemogoče. Naša nasprotnica bo ekipa Krke, pri kateri spoštujemo zasedbo in celoten trenerski štab. Novomeščani so že večkrat pokazali, da igrajo vrhunsko košarko. So večkratni državni in aktualni pokalni prvaki. Kljub vsem težavam v tej sezoni menim, da so na vseh tekmah, na katerih so morali zmagati, to tudi storili. Kot sem že dejal, smo športniki z željami in cilji, kaj se bo zgodilo, pa bomo videli kaj kmalu," je povedal trener Tajfuna Dejan Mihevc.

Trener Heliosa Sunsov Gašper Okorn je imel dovolj časa, da spočije svoje varovance in jih spusti na zemljo, če je kdo preveč poletel po zmagi nad Olimpijo. Upa, da mu je to uspelo in da ne bo nepotrebnih poletov v višave, kot se je izrazil, in dodal, da bi bilo smešno, če bi se zdaj obnašali, kot da imajo v žepu olimpijsko zlato

ROGAŠKA (3) – HELIOS SUNS (7)

ROGAŠKA - HELIOS SUNS
(sreda ob 18.00)

HELIOS SUNS - ROGAŠKA
(petek ob 18.00)

V Rogaški Slatini bi si igralci prav tako lahko morda meli roke, ker imajo kar naenkrat namesto Ljubljančanov nasproti Domžalčane, to bi koga utegnilo spraviti v preveč udoben položaj gotovosti, morda celo podcenjevanja. Če je verjeti trenerju Damjanu Novakoviću, nikakor ne oziroma, kot je dejal, če je tako, potem tisti niso normalni.

"Svoje dozdajšnje želje smo uresničili – priigrali smo si prednost domačega igrišča v četrtfinalu in se uvrstili v polfinale. Toda to je zdaj zgodovina. Lagal bi, če bi rekel, da sem pred mesecem dni, ko se je začela liga za prvaka, v polfinalu pričakoval Helios Sunse. Toda Domžalčani niso nič slabši nasprotniki, kot bi bila Union Olimpija. Zavedamo se, da Helios premore infrastrukturo, sredstva, dvorano in občinstvo ter da je v medijih že napovedal nastopanje v regionalnem tekmovanju. Toda osredotočeni smo le na sredino tekmo. Naša želja je, da zmagamo, ne glede na to, da je Helios odličen nasprotnik. Vsekakor pa ne gre podcenjevati Rogaške, ki v domači dvorani še nikomur ni kar tako prepustila točk. Igralci so zdravi, tako da bomo tekme pričakali kar najbolj pripravljeni," se je razgovoril trener Rogaške Damjan Novaković.

"Brez slabe vesti ali iskanja alibijev vlogo favorita prepuščamo Rogaški. Ta si je to tudi zaslužila s tretjim mestom v ligi za prvaka. V polfinalu ima prednost domačega igrišča, v Rogaški Slatini pa se težko zmaguje. Vnovič bomo napadali iz ozadja. Glede na razplet dozdajšnjega dela sezone lahko v polfinalu nastopimo povsem sproščeni. Vsak niz se začenja z izidom 0:0, še enkrat bomo skušali presenetiti. Rogaška bo v tem trenutku z vseh vidikov nedvomno težja nasprotnica, kot je bila Union Olimpija v četrtfinalu. Proti slednji smo lahko odigrali zares sproščeno, saj nihče ni pričakoval, da se lahko kaj takšnega zgodi, čeprav smo verjeli v to. Ni pa nobenega dvoma, da si tudi mi želimo igrati v finalu, a do tam je še dolga pot," je nekoliko previden trener Helios Suns Gašper Okorn.