© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
14.10.2014 13:01:36

Begić tudi v evropskem pokalu

Arsen Perić

Union Olimpija jutri z gostovanjem pri Bešiktašu začenja z nastopi v evropskem pokalu, za zmaje bo v drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju igral tudi Mirza Begić.

Ko je pred začetkom sezone prišlo do sodelovanja med reprezentančnim centrom in slovenskimi podprvaki, je Begić sam poudaril, da v evropskem tekmovanju ne bo nastopal. S tem se je želel zavarovati za primer, če bi dobil ugodno ponudbo iz kluba, ki igra v Evropi, pa morebiti zaradi nastopa za zmaje zanj ne bi mogel igrati tudi v evropskem tekmovanju.

A Begić takrat najbrž ni dobro vedel, da igranje v evropskem pokalu ne pomeni, da ne sme igrati v evroligi, poleg tega lahko že v drugem delu evropskega pokala nastopa za morebitni novi klub. Zato zdaj tudi sam ni imel nič proti registraciji za Olimpijo v prvem delu evropskega pokala. "Res je, nastopal bo tudi v evropskem pokalu, danes bo registriran. Mislim, da ne bo nič narobe, potuje z nami v Istanbul," je potrdil direktor Matevž Zupančič.

Slednji se je še enkrat javno zahvalil Begiću, ki za Olimpijo igra zastonj. "On je tu res, da pomaga, v nasprotju s kom drugim kdaj prej. Vsak njegov trening, kaj šele tekma, nam veliko da. Mlajši se ob njem razvijajo, potrebujejo trdo roko, ki jo predstavlja Mirza. Od njega je za zdaj zgolj absolutna korist," je dejal Zupančič.

Seveda bi si tako on, kot trener Aleš Pipan in navijači zmajev želeli, da bi Begić v Stožicah ostal kar vso sezono, a po Zupančičevih besedah je za razmišljanje o čem takem še prezgodaj: "Kadarkoli lahko zapusti klub, a kolikor se pogovarjamo z njim in vidimo, kako je zadovoljen, ker se dobro počuti in veliko igra, ima tudi sam za zdaj od igranja za Olimpijo korist. Ostaja v formi oziroma jo dviguje. Lanska sezona ni bila po njegovih željah, zdaj se lahko spet vrne na stari nivo in si potem najde nov klub."