© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
19.10.2014 09:55:43

Pipan želi sproščenost

Nikola Miljković

Verjetno se ni prav velikokrat zgodilo, da bi se Union Olimpija in Partizan merila v trenutku, ko so zmaji na lestvici pred Beograjčani. Danes ob 17. uri bo tako.

Ljubljančani so v prejšnjem krogu po dveh uvodnih zmagah doživeli prvi poraz, Partizan pa je nanizal dva zapored, kar se mu prav tako v zgodovini njegovih nastopov v ligi ABA ni zgodilo prav pogosto.

TE PA NISO MAJHNE
Kaj šele, da bi izgubil trikrat zapored, čemur se bo skušal izogniti jutri v Stožicah. Tam bo črno-bele spet vodil Duško Vujošević, ki je v prejšnjem krogu prisilno počival zaradi izključitve na dvoboju s Krko. "S prihodom Nikolova in Marinovića ter predvsem prisotnostjo Begića je Olimpija sestavila dobro in za tekmovanje povsem pripravljeno moštvo. Z dosedanjimi rezultati je to tudi pokazala. Z dobrim sodelovanjem, ekipno igro še bolj pridejo do izraza njihove posamične kvalitete, pa že te niso majhne," je trosil pohvale na račun zmajev strateg Partizana.


FAVORITINJA, NE FAVORIT
Slednji se je na začetku te sezone znašel v precej nezavidljivem položaju, predvsem pa neobičajnem za Partizana, vajenega igranja v evroligi in zmagovanja v ligi ABA. Dva poraza v treh krogih v jadranski konkurenci, visok poraz na začetku evropskega pokala in ne do konca sestavljena ekipa so razlogi, zaradi katerih tudi Vujošević vlogo favorita namenja Ljubljančanom.

"V tem trenutku je Olimpija v Ljubljani v dvoboju s Partizanom favoritinja, tako kot je bila tudi že v več primerih v preteklosti. Mi se moramo osredotočiti na svojo igro, odigrati moramo na robu svojih sposobnosti, za kaj bo to dovolj, pa ni odvisno le od nas. Nikakor pa ne smemo tekme izgubiti zaradi svoje igre," je povedal strateg črno-belih, katerih glavno orožje v Ljubljani bo letošnja okrepitev, slovenski reprezentant Edo Murić.


VEČ ZBRANOSTI IN NADZORA
Slednji se na parketu ne bo pomeril z bratom Dinom, ki zaradi težav s kolenom še ni nared, tako kot ni nared Jaka Brodnik, ki ne igra že od začetka sezone. Vsi ostali so, tudi Hristo Nikolov, ki je ob zmagi nad Bešiktašem med tednom dobil udarec v glavo in nekaj šivov.

"Čaka nas težka tekma. Dobro poznamo nasprotnika in se ga ne bojimo. Partizan je, podobno kot mi, pred sezono zamenjal lepo število igralcev. Zapustili so ga nekateri pomembni igralci, a vseeno gre še vedno za kakovostno ekipo, vedno nevarno, ki tradicionalno dobro igra v Stožicah. Po slabem začetku sezone bodo Beograjčani zagotovo motivirani, želeli si bodo izboljšati svoje rezultate. Moramo kontrolirati skok, ki je eden boljših elementov igre Partizana. Agresivno moramo odigrati na njihovih strelcih z razdalje, hkrati pa pristopiti sproščeno v napadu, saj igramo pred domačim občinstvom. Želim videti sproščeno igro v napadu, a hkrati z več zbranosti in nadzora kot na prejšnjih tekmah," je tekmo napovedal trener Olimpije Aleš Pipan.