© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
17.10.2014 23:17:04

Bayern namučil Barcelono

vszi

Danes so bile na sporedu zadnje tekme prvega kroga evrolige.

Eden glavnih favoritov za naslov madridski Real se je uvodoma pomeril z Žalgirisom in slavil z 80:71. Gostom je sicer po prvih dveh četrtinah kazalo precej bolje, toda v drugem delu so se Madridčani izkazali z ekipno igro in na koncu zasluženo slavili z devetimi točkami razlike.

Prvi krog se je končal z derbijem, ki bi v nogometnem svetu pritegnil precej pozornosti, v Španiji sta se namreč pomerila Barcelona in Bayern. Srečanje je bilo napeto vse do samega zaključka, na koncu pa je zmaga vendarle ostala doma. Boštjan Nachbar in njegovi soigralci so slavili s 83:81, slovenski reprezentant pa je v 14 minutah prispeval 9 točk in tri skoke.

GALATASARAY ZMRZNIL V ZVEZDINEM PEKLU
Včeraj so odlično z novo sezono začeli košarkarji Unicaje, z 78:63 so v gosteh premagali zagrebško Cedevito, Anadolu Efes pa je doma odpravil Unics Kazan. Visoko zmago je zabeležil tudi branilec naslova Maccabi Tel Aviv, ki je bil z 92:76 boljši od francoskega Limogesa.

Zanimiv obračun smo lahko spremljali v Beogradu, kjer sta se pomerila Crvena zvezda in Galatasaray. Slednji je bolje začel obračun in po prvi četrtini vodil z 20:15, v nadaljevanju pa so se stvari povsem obrnile. Domačim je pri tem zagotovo pomagalo tudi 17.000 gledalcev, svoj delež pa je k zmagi pristavil slovenski reprezentant Jaka Blažič, ki je zbral 12 točk, dva skoka in eno podajo. "V obrambi smo bili zelo agresivni in to je bilo zelo pomembno. Vzdušje je bilo enkratno, zmagali smo tudi zaradi gledalcev in upam, da bomo to na naslednji tekmi ponovili. Toda moramo še delati, sezona se je komaj začela in pred nami je še kar nekaj tekem," pa je po tekmi razloge za uspeh razkril Blažič.

UVOD PRIPADEL ŠPANCEM
Tekmovanje sta že v sredo odprla Laboral Kutxa in novinec Neptunas iz Klaipede. Španci niso imeli večjih težav z Litovci in so jih ugnali s 17 točkami razlike. Najboljši strelec dvoboja je bil nekdanji član Uniona Olimpije Davis Bertans. Pri gostih je šest točk prispeval še en bivši zmaj Deividas Gailius.

1. KROG EVROLIGE
Skupina A
Anadolu Efes – Unics Kazan 82:76
Nižnji Novgorod – Dinamo Sassari 88:86
Real Madrid – Žalgiris 80:71

Skupina B
Cedevita – Unicaja Malaga 63:78
Maccabi Tel Aviv – Limoges 92:76
Alba Berlin – CSKA Moskva 68:84

Skupina C
Panathinaikos – PGE Turow 84:77
Fenerbahče Ülker – EA7 Milano 77:74
Barcelona – Bayern 83:81

Skupina D
Laboral Kutxa – Neptunas Klaipeda 88:69
Crvena zvezda – Galatasaray 76:68
Valencia - Olympiacos 68:71