© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
18.10.2014 11:29:29

IGOKEA – KRKA: Pritisk za koga?

Arsen Perić

Na svojem drugem gostovanju v ligi ABA se košarkarji Krke v četrtem krogu odpravljajo v Laktaše k Igokei, dvoboj je na sporedu drevi ob 19. uri.

Sredin poraz v domači ligi v Grosupljem pri Novomeščanih ni stresel tal. Ekipa ni bila popolna, še vedno sta manjkala Erjon Kastrati in Tomaž Bolčina, bilo ni niti prvega igralca uvoda sezone Malcolma Armsteada. To je sicer pomenilo, da so nekateri starejši nosilci igre igrali več od predvidenega in bi njihov poraz z Grosupeljčani lahko poskrbel za zaskrbljenost, a vseeno ni tako.

Jasno je namreč, da motiv v domači ligi trenutno ni največji, ampak je prioriteta liga ABA, odtod tudi slabša igra (čeprav ne gre niti Grosupeljčanom odrekati odlične predstave, znali so izkoristiti slabosti Krke). Že danes bo gotovo spet drugače, tudi zato, ker se vrača Armstead.

Drevišnji tekmec je začel povsem drugače kot krkaši in še ni osvojil polnega izkupička. Čeprav tega najbrž ne bodo priznali, v domačem taboru gotovo s povečano dozo pritiska pričakujejo slovenskega prvaka. "Prepričan sem, da bomo dobili tekmo, drugo nam niti ne preostane. Novomeščani bodo na eni strani neobremenjeni, ker igrajo v gosteh in imajo za seboj odlične rezultate, toda po drugi strani bodo pod pritiskom, da spet odigrajo dobro," je breme s pleč svoje ekipe želel zvrniti na Dolenjce pomočnik trenerja Vlade Jovanovića Milutin Latinčić.

A dejstvo je, da je Igokea v slabšem položaju, to vsaj globoko v sebi najbrž ve tudi Latinčić. Prvak BiH je v treh krogih po vrsti izgubil v Zadru, doma z Budućnostjo in nazadnje v Szolnoku. Zdaj mu v goste prihaja Krka, ki je doma sklatila Cedevito in Metalac, v gosteh pa Partizana.

"Krka igra odlično. Ob maksimalni predstavi vseh jo lahko na svojem parketu premagamo, zmaga bi nam pred naslednjimi tekmami, ki bodo še težje, veliko pomenila," je dejal kapetan Igokee Branko Jorović in pri tem mislil na dvoboja s Cedevito in Partizanom v naslednjih dveh krogih.

Prav s tekmecema torej, ki ju je Krka že spravila na kolena. Je mogoče v tem še vedno občutiti malce podcenjevalen odnos do rezultatov Novomeščanov? "Vedno je težko igrati proti moštvu v položaju, v kakršnem je Igokea, ki potrebuje zmago. Zelo pomembno bo, katero moštvo bo uspelo vsiliti svoj ritem igre. Na žalost nismo v popolni postavi, od tistih, ki bodo lahko igrali, pa pričakujem, da bodo dali vse od sebe. To je tisto, kar želimo pokazati na vsaki naši tekmi," ne obljublja preveč trener Krke Aleksandar Džikić. A vemo, kako je, ko krkaši dajejo vse od sebe ...