© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.07.2015 07:38:36

Kanadčani prvaki, Hrvati med elito

Kanadčani so novi svetovni prvaki v in-line hokeju, namesto Slovenije bo v prihodnje med elito igrala Hrvaška.

Na Finskem se je svetovno prvenstvo v in-line hokeju končalo s kanadskim slavjem. Kanada je v finalu premagala gostitelje in branilce naslova Fince s 4:2 (1:1, 1:0, 0:0, 2:1). Bron je osvojila Švedska, nova članica elitne skupine, iz katere se poslavlja Slovenija, pa je Hrvaška.

Slovenska reprezentanca v hokeju na rolerjih je svetovno prvenstvo v Tampereju končala na osmem mestu v elitni skupini, kar pomeni, da bo naslednje leto igrala v nižji diviziji I. V odločilni tekmi za obstanek je bila boljša Nemčija s 5:4.

Slovenija je v tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta izgubila z ZDA z 2:5, pred tem pa četrtfinale s poznejšimi prvaki Kanadčani s 5:6. V predtekmovanju pa so bili boljši Finci z 9:2, Čehi s 3:2 in Švedi s 4:3.

inline

Slovenijo bo naslednje leto zamenjala Hrvaška, ki si je prvič priborila status članice elitne skupine. Hrvati so v odločilni temi za napredovanje v diviziji I premagali Avstralijo po podaljšku s 5:4.

V polfinalu so Finci po kazenskih strelih premagali Slovaško s 4:3, Kanadčani pa Švedsko s 6:2.

V ponovitvi lanskega finala pa so bili tokrat boljši Kanadčani, ki so se oddolžili branilcem naslova za lanski poraz in vrnili udarec na njihovem terenu. Končni izid je bil 4:2, za Kanado pa je to tretji naslov po letih 1998 in 2012.

Švedska je z zmago s 5:4 proti Slovaški prišla do tolažilne bronaste nagrade v malem finalu.