© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
08.07.2015 12:33:06

Tujci v državnem prvenstvu

Arsen Perić

HZS je na klube že poslala spored vseh tekmovanj v hokejskih državnih prvenstvih.

Najbolj zanimivo dogajanje seveda pričakujemo v članski selekciji, v kateri bodo Jeseničani branili naslov prvaka.

Če je lani DP potekalo tudi s celoletnim sodelovanjem našega edinega predstavnika v ligi EBEL Telemach Olimpijo, pa prihajajočo sezono ne bo tako.

Člansko tekmovanje bo potekalo v več delih in tudi z novimi udeleženci, saj se bodo slovenskim ekipam pridružile tri hrvaške (Medveščak 2, Mladost, Zagreb) in ena srbska ekipa (Crvena zvezda).

Omenjena tuja četverka bo v DP igrala le v prvem delu (dvokrožni sistem), ko bosta njihova nasprotnika le Maribor in MK Bled. V drugem delu bodo tuje klube zamenjale tri slovenske ekipe, ki bodo tekmovale v ligi INL, torej Slavija, Jesenice in Celje, katerih medsebojni rezultati v ligi INL bodo upoštevani tudi v DP.

jesenice 5
Arsen Perić

Marca bo na sporedu končnica, v kateri bo nastopalo vseh sedem slovenskih klubov. Telemach Olimpija bo imela "štartno" številko 1 in bo tako v četrtfinalu prosta, ostali se bodo za najboljše izhodišče borili v prvih dveh krogih rednega dela in se pomerili po sistemu 2-7, 3-6, 4-5.
Polfinale se bo igral na dve zmagi, finale pa na tri, potekala bo tudi tekma za tretje mesto.

Državno prvenstvo se bo začelo 26. septembra, prvi del (to je igranje s tujimi moštvi) bo trajal do 9. decembra.
Od 23. decembra bo potekala druga faza (šest slovenskih klubov), ki se bo končala 2. marca 2016.

Končnica se bo začela 7. marca 2016, 17. marca se začne polfinale, finale pa 28. marca. Ob primeru petih tekem bo državni prvak najkasneje znan 11. aprila.