© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
07.07.2015 14:32:21

Risi na osmih koleščkih znova neuspešni

In-line hokejska reprezentanca izgubila tudi tretjo tekmo.

Po visokem porazu proti Fincem (2:9) in včerajšnjem nizkem proti Švedom (3:4) so Slovenci na SP v in-line hokeju, ki poteka v Tampereju, izgubili tudi tretji obračun. Na zadnji tekmi v predtekmovanju so bili od njih za gol boljši tudi Čehi (3:2).


Da bi se varovanci selektorja Aleša Fajdige neposredno prebili v četrtfinale, bi morali danes češko izbrano vrsto premagati po rednem delu, Čehi so namreč na svoji uvodni tekmi premagali Švede in imeli pred bojem s Slovenci na računu že tri točke, po njem pa so dodali še tri.

Čehi so v prvi četrtini povedli v igri z igralcem več, Jure Sotlar je nato v drugi četrtini izenačil, a do polčasa so slovenski tekmeci še dvakrat premagali Tomaža Trelca (ta je sicer dobro opravil svoje delo in obranil 32 oziroma 91 odstotkov strelov) in si priigrali prijetno prednost.
Ta je sicer v četrti četrtini skopnela na zgolj zadetek, ko je nekaj več upanja po preobratu risom na osmih koleščkih spet dal Sašo Rajsar, a tako kot proti Švedom je Slovencem tudi proti Čehom zmanjkalo časa.

V sredo imajo vsa moštva na sporedu prost dan, Slovenija, ki je v skupini A v elitni diviziji zasedla zadnje mesto, se bo nato v četrtek v četrtfinalu borila z najboljšim iz skupine B, to je ali s Kanado ali pa z ZDA, ki se bosta pomerila danes zvečer. Ob primeru poraza jo čaka boj za obstanek.

Galerija