© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.07.2015 08:12:06

Muršak in kolegi z donacijo na pomoč najmlajšim

Drago Cvetanovič

Štirje odlični slovenski hokejisti so se odločili za plemenito potezo, s katero bodo pomagali najmlajšim hokejistom.

Hokejski center Maribor, kjer želijo postaviti nacionalno hokejsko središče za izobraževanje mladih slovenskih igralcev, bo v prihodnje nekoliko lažje deloval tudi zaradi donacij štirih hokejistov. Kot so sporočili iz HCM, so se za pomoč odločili Jan Muršak, Mitja Robar ter brata Miha in Jure Verlič.

Četverica štajerskih hokejistov bo pomagala, da bodo lahko v centru z osnovami drsanja in hokeja seznanili otroke iz vrtcev in prve triade osnovne šole. Muršak, Robar ter brata Verlič so Hokejskemu centru Maribor donirali sredstva, s katerimi bodo kupili hokejske komplete za začetnike, zagotovili jih bodo lahko približno 30. V HC Maribor upajo, da bodo tudi na ta način lahko pomagali ustvariti bodoče zvezde slovenskega hokeja, ki bodo šle po stopinjah omenjenih štirih hokejistov.

Vsi štirje donatorji so hokejsko pot začeli v Mariboru; Muršak jo je nadaljeval v ZDA, kjer je igral tudi v najprestižnejši ligi NHL, zdaj pa uspešno zastopa barve moskovskega CSKA v ruski ligi KHL, med drugim pa je kot slovenski reprezentant igral tudi na Olimpijskih igrah v Sočiju.

Robar je na SP za slovensko reprezentanco igral že enajstkrat, tudi on pa je nastopil na olimpijskem turnirju. Profesionalno kariero je začel leta 2000 Mariboru, med sezonama 2011/12 in 2013/14 je branil barve Krefelda v prvi nemški ligi, zadnjo pa odigral za Mlado Boleslav v češki prvi ligi.

Miha Verlič je Maribora odšel na Češko, nato tri sezone prebil pri ljubljanski Olimpiji, sezono 2014/15 je odigral za Gradec v ligi Ebel, naslednjo pa bo v Beljaku. Tudi on je nastopil za Slovenijo v Sočiju. Starejši izmed bratov Verlič, 28-letni vratar Jure, pa je osem sezon igral za Maribor, od sezone 2012/13 pa je član kluba Courbevoie v francoski drugi ligi.