© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
10.07.2015 10:59:33

Trener pošteno obračunal s klubskim zdravnikom

Profimedia

Glavni strateg hokejskega kluba SKA iz St. Peterburga naj bi huje pretepel klubskega zdravnika.

Andrej Nazarov je nedolgo nazaj sprejel nov izziv v karieri. Rus je ponudbi prvaka lige KHL, sanktpeterburškega SKA-ja, kjer med drugim igral zvezdnik Ilja Kovaljčuk, rekel da.

Selektor kazahstanske reprezentance, s katero se je aprila na SP divizije 1A znova prebil nazaj med elito, pa svojega mandata pri prvakih razširjenega ruskega prvenstva ni začel na pozitiven način, ravno obratno.

Nazarov je namreč v torek precej hudo pretepel dolgoletnega klubskega zdravnika Igorja Kozlova, ki so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so pri njem ugotovili poškodbe glave, pretres možganov in poškodovana rebra.

Kozlov je za ruski Sport-Express dejal: "V glavo me je udaril petkrat. Ko sem mislil, da je že prenehal, sem z glave umaknil roke, Nazarov je stopil nazaj, nato pa me je na vso moč brcnil v prsni koš."

Razlog, da je Nazarov, ki je bil že kot igralec znan predvsem po vihtenju pesti (na 571 tekmah v ligi NHL je na klopi za kaznovane preživel 1409 minut), pretepel Kozlova, je bil odgovor slednjega, ko so mu v klubu ponudili odpravnino. Nazarov namreč z zdravnikom ni bil zadovoljen, trdil je, da ni kvalificiran za to delo, zato je lastnoročno Kozlovu ponudil odpravnino, o kateri pa se zdravnik ni takoj razjasnil, ali jo bo vzel ali ne.
Kozlov je bil lansko sezono drugače proglašen za najboljšega zdravnika v ligi.

Nazarov, ki je v ligi KHL v preteklosti vodil Traktor Čeljabinsk, Vitjaz Podolsk, Severstal Čerepovec, Donbass Doneck in Baris Astana, je večkrat že poskrbel za izgrede.

Enkrat se mu je recimo stemnilo pred očmi, ko je sodniki njegovemu moštvu prisodili kazen za preveč igralcev na ledu, zaradi razgrajanja je bil suspendiran za šest tekem.

Ko je bil glavni trener Vitjaza, je med tekmo s hokejsko palico napadel navijače, ki so sedeli za klopjo Podolska. Zaradi tega je bil kaznovan z dvema tekmama prepovedi in 8000 evri.

Lani je na klopi Barisa vrgel plastenko vode in moral počivati štiri tekme ter plačati dva tisoč evrov.

Klub je sicer zanikal, da je do dogodka prišlo, pravijo le, da so imeli sestanek, kjer je bilo nekaj vroče krvi, a nikakršnega fizičnega obračunavanja.