© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.07.2015 13:30:54

Slovenci izpadli v divizijo I

Slovenska reprezentanca v In-line hokeju je svetovno prvenstvo v Tampereju končala na osmem mestu v elitni skupini, kar pomeni, da bo naslednje leto igrala v nižji diviziji I. V današnji odločilni tekmi za obstanek je bila boljša Nemčija s 5:4 (1:2, 1:0, 2:1, 1:1).

Slovenija je v petek v tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta na SP v hokeju na rolerjih izgubila z ZDA z 2:5, tako da je morala danes še v odločilno tekmo za obstanek. Ta se je izmaknil, potem ko so Slovenci dobro začeli, nato pa prepustili pobudo Nemčiji.

Slovenija je po golih Roka Jakopiča in Jureta Sotlarja sicer vodila z 2:1, nato pa so sledili trije zaporedni nemški goli. Simon Žerdin je še znižal na 3:4, toda Nemčija je hitro odgovorila, gol Sotlarja v 45. minuti pa je pomenil le približanje, ne pa tudi preobrata in Nemčija si je s sedim mestom zagotovila nadaljevanje med elito.

Slovenija je tako na SP ostala brez zmage. Najbližje ji je bila v četrtfinalu, ko je izgubila s favorizirano Kanado s 5:6, a šele potem, ko je vodila že s 4:0 in se po kanadskem preobratu še vrnila na 5:5.

V predtekmovanju pa so bili boljši Finci z 9:2, Čehi s 3:2 in Švedi s 4:3.

Slovenske barve na SP v Tampereju so branili Nejc Berlisk, Miha Brus, Matevž Erman, Peter Frol, Rok Jakopič, Jan Leben, Anže Lončar, Jure Pavlič, Sašo Rajsar, Aleš Remar, Klemen Sodržnik, Jure Sotlar, Tomaž Trelc in Simon Žerdin.

V polfinalu so domačini Finci po kazenskih strelih premagali Slovaško s 4:3, Kanadčani pa Švedsko s 6:2. za zlato se bosta tako danes zvečer pomerili Finska in Kanada, za bron pa Češka in Švedska.

Galerija