© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
28.10.2014 08:43:36

Anže Pogačar: Po ligo EBEL prek meje lokalnega

Arsen Perić

Predsednik prvega hokejskega kluba na Gorenjskem bo danes eden tistih, ki mu bo verjetno nocoj na derbiju večnih tekmecev marsikdo segel v roko in se mu zahvalil. V zadnjih mesecih je s svojo ekipo na noge spravil klub, za katerega si ne moremo predstavljali, da ga ne bi bilo več.

Sredi poletja je Anže Pogačar zagrizel v takrat tako kislo kot piškavo jabolko, ki ga nihče ni želel imeti niti v svoji košari, kaj šele roki. Na delo, ki ga je do zdaj opravil, je lahko ponosen, Jesenice se počasi postavljajo na noge, okolica na njihovo prihodnost zre optimistično.

Najbolj pomembna je v tem trenutku podpora SIJ Acronija, ki klubu znova stoji ob strani. Pogačar je dejal, da je bila to tudi najbolj zahtevna naloga. "Pogovori so bili težki, praktično vsakodnevni, in to je trajalo kar nekaj mesecev. Niso želeli ponoviti svoje napake. To povsem razumem. Od začetka so dali vedeti, da ne morejo biti več edini sponzor. Ko smo jim predali pogodbe, v katerih je bilo očitno, da imamo pokriti dve tretjini proračuna, so bili takoj pripravljeni postati del naše zgodbe," je postopek pridobivanja največjega sponzorja opisal naš sogovornik.
Znesek ostaja poslovna skrivnost, je pa razkril, da železarji delajo s proračunom med 230 in 250 tisoč evri.

LE ČE BO PRORAČUN ZAGOTOVLJEN
Edina želja in cilj, ki ga hočejo izpolniti, je igranje ekipe v ligi EBEL. "To bi bilo izvedljivo, a s predpostavko, da bi imeli pred sezono pokrit ves proračun oziroma vsaj 90 odstotkov tega, drugače bi bilo nesmiselno," se zaveda Pogačar, ki hkrati ve, da mesto Jesenice in širša okolica nista dovolj bogata, da bi ta projekt finančno podprla. "Za igranje v ligi EBEL bo moralo pristopiti nekaj podjetij iz Ljubljane, ki so bila del zgodbe že v preteklosti."

Treba bo iti čez mejo lokalnega okolja, to je jasno, vodstvo kluba pa je z lokalnimi in drugimi podjetji že navezalo stike. "Letos smo pozno začeli delati, vsa večja podjetja so svoje finančne vložke že porazdelila. Smo v stiku z njimi, da se slišimo takoj po novem letu. Čeprav imajo slabe izkušnje, jih Jesenice še vedno zanimajo," je še dejal Pogačar, ki nam je zatrdil, da nekdanji predsednik kluba Slavko Kanalec v pogovorih z Acronijem ni bil niti enkrat prisoten niti ni bil nikoli omenjen.