© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
28.10.2014 08:25:14

Prvi hat-trick Saboliča

vszi

V najboljši češki ligi so pretekli konec tedna Slovenci odigrali po dve tekmi.

V 15. krogu so Pardubice Roberta Kristana in Blaža Gregorca utrpele visok poraz, z 3:8 so doma izgubile z Mlado Boleslavjo Mitja Robarja in Luka Vidmarja. Naši branilci se v statistiko niso vpisali, Kristan pa je branil vsega sedem minut, v katerih je obranil tri od petih strelov oziroma gol je zapustil s 63 odstotki obranjenih strelov.

Praška Sparta Roberta Saboliča je bila isti večer s 4:3 boljša od Hradec Kralova. Robi je v 9. minuti podal za vodstvo z 2:0, enkrat pa je moral na klop za kaznovane.

Sijajno pa je šlo Saboliču v 16. krogu najboljše češke lige, v katerem je Sparta s 6:3 zmagala v Mladi Boleslavi. Sabla je namreč prvič v tem tekmovanju dosegel hat-trick. Prvo gol je dosegel v 12. minuti, ko je vodstvo povišal na 3:1, v 18. je v power playu poskrbel za vodstvo s 4:1, svoj strelski pohod pa je zaključil v 47. minuti, ko je postavil končni rezultat. Robar in Vidmar sta na drugi strani v statistiko vpisala po eno malo kazen.

Pardubice bodo tekmo 16. kroga s praško Slavio odigrale šele 13. januarja. So pa sinoči doma odigrale tekmo 24. kroga, na kateri so prišle do zmage, s 6:3 so ugnale Karlovy Vary. Gregorc je v 30. minuti podal za vodstvo s 4:1, Kristan pa je obranil 25 oziroma 90 odstotkov strelov.

ŠTEBIH IN PAJIĆ MED STRELCI
V drugi češki ligi so naši »legionarji« odigrali po dve oziroma tri tekme.
Jihlava Matica Podlipnika in Miha Štebiha je dvakrat zmagala. Po podaljšku je s 5:4 premagala Litomerice, Štebih je v 26. minuti v power playu izenačil na 2:2, v isti situaciji pa je v 42. minuti še podal za vodstvo s 4:2. Nato je Chomutov s 4:3 premagala po kazenskih strelih, na tem srečanju je Matic v 53. minuti podal za izenačenje na 3:3, enkrat pa je moral še na kazensko klop, enako pa je Matica doletelo tudi ob porazu z 1:2 v Trebiču.

Češke Budejovice Roka Pajića so se dvakrat borile za točke. V Havličkuvem Brodu so po kazenskih strelih izgubile z 2:3, Šumperk pa so ugnale s 6:3. Rok je v 36. minuti zadel za vodstvo s 4:2, v 46. pa je v igri z dvema igralcema več podal še za vodstvo s 5:3.

Havirov Jurija Repeta je najprej s 5:4 po kazenskih strelih slavil v Šumperku, naš mladi branilec je moral dvakrat na kazensko klop; s 5:2 je Havirov nato ugnal Kladno, nato pa je z 1:2 v loteriji premoč priznal moštvu iz Kadana.