© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/hu
STA/hu
26.10.2014 08:06:40

Nielsen s prvim hat-trickom

Reuters

Za hokejisti v ligi NHL je pester večer.

Montreal je doma s 3:1 premagal ekipo New York Rangers. To je sedma zmaga Kanadčanov v sezoni, četrta po vrsti, z njo pa so se na vrhu lestvice izenačil z Anaheimom.

Soboti spored je postregel z 11 tekmami. Hokejisti San Joseja so doma izgubili z Buffalom (1:2), Calgary je prav tako izgubil doma, s 3:1 je bil boljši Washington Capitals, Arizona je po podaljšku z 2:1 ugnala Florido.

V pacifiški skupini s sedmimi zaporednimi zmagami (osem tekem) prepričljivo vodi moštvo iz Anaheima, tri točke manj imajo Kopitarjevi kralji, ki so na sedmih tekmah vpisali pet zmag, enako število točk in zmag, a na desetih tekmah, so na tretjem mestu skupine zbrali hokejisti iz Calgaryja.

Ponoči je bilo največ golov - 12 - doseženih v dvoboju med New York Islanders in Dallasom.  Otočani so slavili s  7:5, njihov član Frans Nielsen pa je zabil svoj prvi hat-trick v ligi NHL. Sedem golov je za zmago vpisala še Minnesota, ki so gladko odpravila Tampo Bay.

Boston je bil v gosteh s 4:1 boljši od Toronta. Pri kosmatincih je prvič manjkal kapetan Slovak Zdeno Chara, ki si je na zadnji tekmi natrgal kolenske vezi. Pittsburgh je slavil v gosteh, tudi po zaslugi odličnega vratarja Marca-Andreja Fleuryja, ki je zaklenil vrata za prvi shutout v sezoni in 29. v karieri, gostitelja Nashville je premagali s 3:0.

Ottawa je po podaljšku z 2:3 klonila proti New Jerseyju, Philadelphia pa je bila na svojem ledu s 4:2 boljša od Detroita.

Prvak iz sezone 2012/13 Chicago je morali v gosteh priznati premoč St. Louisu (2:3).

IZIDI
Ottawa Senators - New Jersey Devils          2:3 (podaljšek)
San Jose Sharks - Buffalo Sabres             1:2
Calgary Flames - Washington Capitals         1:3
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins          1:4
Nashville Predators - Pittsburgh Penguins    0:3
Arizona Coyotes - Florida Panthers           2:1 (podaljšek)
Montreal Canadiens - New York Rangers        3:1
Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings      4:2
New York Islanders - Dallas Stars            7:5
Minnesota Wild - Tampa Bay Lightning         7:2
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks         3:2