© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
16.04.2015 08:38:15

Pretnar se seli k podprvakom

Nikola Miljković

Branilec Klemen Pretnar se bo v naslednji sezoni boril v dresu Vienne Capitalsov, Andrej Tavželj se bori za naslov prvaka lige VHL.

Osemindvajsetletni otrok blejske hokejske šole je po koncu sezone lige EBEL ostal brez delodajalca. Z beljaškim VSV je v prvem krogu končnice moral priznati poraz pred Salzburžani, ki so ta torek po štirih letih znova osvojili veliki pokal razširjenega avstrijskega prvenstva.


Naš reprezentančni branilec je praktično takoj po zadnji tekmi postal prost igralec, zdaj je postalo jasno, da se bo po treh letih na avstrijskem Koroškem preselil v avstrijsko prestolnico. Pogodbo z Vienno je sklenil za eno sezono.

Selil pa se bo tudi napadalec Mitja Šivic. Ta že osem let igra v najboljši francoski ligi, kjer bo ostal tudi prihodnjo sezono, iz Grenobla se bo preselili v Lyon. To bo za 35-letnega Gorenjca tretji francoski klub, dve sezoni je namreč igral tudi za Briançon.

tavzelj
Andrej Tavželj
vszi

FINALE LIGE VHL IZENAČEN 
V tem tednu pa je prvi dve tekmi finala odigral še edini slovenski hokejist, ki še ni sklenil evropske klubske sezone Andrej Tavželj. V finalu lige VHL je z Neftekamskom prvi obračun v Iževsku izgubil z 1:3, dan kasneje pa se je prav tako v gosteh veselil zmage s 5:2. Tretji obračun je na sporedu v petek v Neftekamsku.