© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.03.2015 08:35:52

Kopi mož odločitve (video)

Reuters

V ligi NHL je mooštvo Los Angeles Kings sinoči vpisalo novo zmago.

Kralji so bili po kazenskih strelih s 4:3 boljši od Montreala. Ključno vlogo je odigral Anže Kopitar, ki je zabil odločilni kazenski strel ter podal za podaljšek.

Sreča se je tokrat obrnila na stran domačega moštva, ki so v devetih poskusih šele drugič v sezoni (prvič po 16. oktobru) tekmo dobili po kazenskih strelih.

Kralji so tekmo proti najboljši ekipi vzhodne konference bolje začeli. Po prvi tretjini so vodili že z 2:0 z zadetkoma Mariana Gaborika in Jeffa Carterja. A so nato gostje prišli do izenačenja, v polno sta zadela Tom Gilbert in Brendan Galagher v razmaku manj kot dveh minut, z zadetkom Maxa Paciorettyja pa so Kanadčani v tretji tretjini celo povedli s 3:2.

Kazalo je že, da bodo branilci naslova ostali praznih rok, a so v zadnji minuti srečanja kralji le izsilili podaljšek. Petinštirideset sekund pred koncem rednega dela je zadel Gaborik, pomemben gol za 3:3 pa je s podajo pripravil Kopitar, ki je po podaljšku brez golov zadel tudi odločilni kazenski strel za pomembno zmago v boju za končnico.

Odločitev je padla v četrti seriji kazenskih s strelov, ko je Hrušičan matiral Dustina Tokarskega. Najboljši slovenski hokejist je v letošnji sezoni pred tekmo v Staples Centru sicer zapravil vseh sedem kazenskih strelov.

Naslednjo tekmo bodo Kralji odigrali v noči na nedeljo po slovenskem času, ko bo v Los Angelesu gostoval Pittsburgh.

"Ko smo se pripravljali na izvajanje kazenskih strelov, smo se počutili zelo samozavestni, v zraku je bilo čutiti, da nam pa zdaj vendarle lahko uspe in na koncu nam je res," je bil zadovoljen Gaborik, ki je bil ob Kopitarju in Carterju uspešen izvajalec kazenskih strelov.

"Seveda, če bi izkoristili vse naše priložnosti, ki smo jih zapravili in jih podarili tekmecu, bi si prihranili nekaj živcev in ne bi bilo potrebe po junaških posredovanjih," je po koncu tekme bil stvaren v oceni branilec Jake Muzzin, ki je ob koncu rednega dela plošček najprej preusmeril do Kopitarja, ki je nato podal Gaboriku za podaljšek.

Z novima točkama se je Los Angeles na osmem mestu Zahoda izenačil s Calgaryjem. Obe ekipi imata po 74 točk.

IZIDI
Los Angeles Kings - Montreal Canadiens        4:3 - kazenski streli
Anže Kopitar: podaja za 3:3 in odločilni kazenski strel za LA Kings
Philadelphia Flyers - St. Louis Blues         3:1
Boston Bruins - Calgary Blues                 3:4 - kazenski streli
Washington Capitals - Minnesota Wild          1:2
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs     4:2
Florida Panthers - Dallas Stars               3:4 - kazenski streli
Nashville Predators - New York Islanders      3:4
Arizona Coyotes - Vancouver Canucks           3:2 - kazenski streli