© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.03.2015 17:02:04

Dekleta zanima samo prvo mesto

Slovensko žensko hokejsko reprezentanco od sobote pa do naslednjega petka v španski Jaci čakajo tekme skupine B druge divizije svetovnega prvenstva. Tekmice slovenskih reprezentantk bodo poleg domačink še Belgijke, Islandke, Mehičanke in Avstralke.

Cilj Slovenk je prvo mesto, s katerim bi se uvrstile v skupino A. Lani na Islandiji jim to ni uspelo, že v prvi tekmi so z 2:3 izgubile proti Hrvaški, čeprav so vse štiri druge tekme dobile, pa to ni bilo dovolj za napredovanje.

"V zadnjih letih nam ni šlo vse po načrtih, zato naša želja ostaja nespremenjena - želimo si vrnitev v skupino A. Tekmice poznamo, z izjemo Mehike smo se v preteklosti srečale že z vsemi. Na lanskem prvenstvu smo bile boljše od Španije, Belgije in Islandije, v našo skupino je iz višje izpadla Avstralija, ki bi lahko bila naša največja ovira na poti do prvega mesta. Podcenjevale ne bomo nikogar, proti vsaki reprezentanci moramo odigrati resno. Nobene tekme ne bomo dobile pred začetkom," je pri napovedih previdna kapetanka reprezentance Pia Pren.

Do večjih sprememb pri sestavi reprezentance v primerjavi z lanskim letom ni prišlo. Tokrat v ekipi ni Kaje Zajfrid in Nadje Vakaričič. Prvič bo na svetovnem prvenstvu reprezentančni dres oblekla Ana Golob, po letu odsotnosti pa se v reprezentanco vrača Metka Manfreda. Slednja se je po selitvi v Kanado, kjer je v letošnji sezoni nastopala za ekipo St. Catharines Jets (Golden Horseshoes Women's Hockey League), odločila, da ponovno obleče reprezentančni dres.

"Vedno se je prijetno vrniti domov, videti stare obraze in začutiti ta reprezentančni duh. Vzdušje v ekipi je dobro, sproščeno gremo v Španijo, domov pa se želimo vrniti z zlato medaljo. Cilj je vsekakor dosegljiv, že lani so bile punce zelo blizu, verjamemo, da bo letos drugače in da se bomo na koncu veselile prvega mesta," optimistično razmišlja Manfredova.

Reprezentanca Slovenije
- vratarki: Ines Confidenti (Maribor), Špela Globočnik (Triglav Kranj)
- branilke: Sergeja Zimšek, Nuša Bučar (obe Maribor), Nina Lončar, Patricija Usnik (obe Olimpija Ljubljana), Katja Mrak , Mojca Duh (obe Triglav Kranj), Metka Manfreda (St. Catharines Jets)
- napadalke: Tea Lahajnar, Irena Kraner, Urša Pazlar, Patricija Beribak (vse Triglav Kranj), Sara Confidenti, Tamara Lepir, Ana Golob (vse Maribor), Maja Leben, Katja Biščak, Eva Dukarič (vse Olimpija Ljubljana), Pia Pren (Sabres Vienna)