© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STa/hu
STa/hu
17.10.2014 07:54:45

Brez golov v Los Angelesu

Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so vknjižili tretjo zmago na začetku nove sezone.

Po kazenskih strelih so bili v svoji dvorani z 1:0 boljši od St. Louisa, tekmo pa je odločil Jeff Carter. Anže Kopitar je bil vnovič eden najbolj obremenjenih igralcev v domači ekipi, v dobrih 24 minutah na ledu je v rednem delu sprožil tri strele, toda njegovi poskusi niso zadeli cilja. Hrušičan ni bil uspešen pri izvajanju kazenskega strela, ki ga je izvajal v drugi seriji.
Tokrat je v mreži Kraljev blestel Jonathan Quick, ki je obranil kar 43 strelov in izenačil klubski rekord Rogiea Vachona. Za Ameriškega vratarja je bil to sicer že 32. shutout v karieri.

Igralci St. Louisa so imeli štiri dni počitka pred tekmo, na kateri so sprožili kar 43 strelov, vendar je Quick ostal nepremagan tako v rednem delu kot tudi v podaljšku.

V kazenskih strelih pa ni spustil ploščka v mrežo po strelih T.J. Oshiea, Alexandra Steena in Vladimirja Tarasenka. 

"Vsi vedo, kaj je Vachon pomenil v zgodovini kluba. Lepo je in kar nekako ponižno gledam na to, da sem se vpisal v to kategorijo. Toda na drugi strani na statistiko ne dam veliko. Štejejo zmage, lahko sem ponovno ponosen na celotno ekipo, ki je danes zmagala in mi nenazadnje pomagala, da sem ostal nepremagan. Dvajseterica mora igrati dobro, da se v eni uri to zgodi," je menil Quick. Kralji so bili blizu podobnemu uspehu na prejšnji tekmi, vendar so 21 sekund pred koncem dvoboja z Edmonton Oilersi (6:1) prejeli edini zadetek.

Še dve teki sta se končali po kazenskih strelih. Hokejisti New York Islandersi so ugnali San Jose Sharks s 4:3, New York Rangersi pa Carolino Hurricanes z 2:1. Doma so zmagali tudi igralci Washington Capitalsov z New Jersey Devilsi s 6:2, Montreal Canadiensi z Boston Bruinsi s 6:4 in Ottawe Senatorsi s Colorado Avalanchi s 5:3. Ekipa Pittsburgh Penguins je na svojem ledu položila orožje v dvoboju s Dallas Starse (2:3), potem ko je še tri minute pred koncem vodila, odločilni gol pa dobila slabe tri sekunde pred koncem, ko je v polno zadel Tyler Seguin.


IZIDI
New York Islanders - San Jose Sharks      4:3 (kazenski streli)
Pittsburgh Penguins - Dallas Stars        2:3
Washington Capitals - New Jersey Devils   6:2
New York Rangers - Carolina Hurricanes    2:1 (kazenski streli)
Montreal Canadiens - Boston Bruins        6:4
Ottawa Senators - Colorado Avalanche      5:3
Los Angeles Kings - St. Louis Blues       1:0 (kazenski streli)