© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
15.10.2014 08:23:59

Muršak zadel iz kazenskega strela, Tičar z rekordno minutažo

Grega Wernig

V torek ta dva kluba v ligi KHL, kjer imamo Slovenci svoje predstavnike, zmagala.

Že popoldne je do 16. zmage prišel moskovski CSKA. V kratkem času se je še drugič pomeril s Sočijem, tokrat v gosteh, a prišel do identične zmage s 6:1.

Jan Muršak je igral dobrih 17 minut in z dvema točkama obogatil svojo strelsko statistiko. V 18. minuti je v power playu podal za vodstvo z 2:0, sam pa je plošček v mrežo nato spravil v 52. minuti, ko je zadel iz kazenskega strela.

Skupaj je zbral štiri strele na gol, dobil enega od dveh sodniških metov, blokiral en strel, nad njim pa je bil storjen tudi prekršek.

V Zagrebu sta se srečala Medveščak in Slovan iz Bratislave, ki se je iz Hrvaške odpravil brez plena, medvedi so Slovake premagali z nogometnim izidom 1:0.

Pri domačinih Marcela Rodmana še naprej ni v postavi, pri gostih pa sta Rok Tičar in Žiga Jeglič zaigrala v tretjem napadu in oba na ledu preživela veliko časa, Rok celo največ do zdaj.

Rokova minutaža se je ustavila pri 21. minutah, Žigova pa pri 19. Oba sta po dvakrat streljala na gol, Tičar je poleg tega dobil šest od 13 sodniških metov, nad njim pa je bil storjen tudi prekršek.

Muršak in njegovi soigralci bodo novo srečanje odigrali v četrtek, ko se bodo z rivali iz St. Peterburga spopadli za vodilno mesto na lestvici zahodne konference. CSKA in SKA sta trenutno po 17 tekmah povsem izenačena, oba sta vknjižila 16 zmag in imata 48 točk.

Hokejisti Slovana in Medveščaka bodo znova tekmovalne drese nadeli v soboto. Slovaki se bodo borili v Čeljabinsku, medvedi pa v Hanti-Mansijsku.