© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
13.10.2014 08:40:48

Gol Jegliča in podaja Tičarja premalo za zmago Slovana (video)

Profimedia

Ta konec tedna igrali vsi trije »slovenski« klubi.

Že v soboto je do nove, 15. zmage v tej sezoni prišel CSKA Jana Muršaka. Moskovčani so na domači ledeni ploskvi Vitjaz iz Podolska premagali z nogometnim izidom 1:0, hitri Mariborčan pa se tokrat v strelsko statistiko ni vpisal.

Na ledu je Jan spet preživel veliko minut, to je dobrih 19, v tem času dvakrat streljal na gol, dobil 12 od 18 sodniških metov ter blokiral en strel.

V nedeljo pa so praznih rok ostali tako hokejisti Medveščaka kot bratislavske Slavije. Prvi so z 2:5 klonili v Mitišiju, kjer Marcela Rodmana ni bilo v postavi, drugi pa so na domačem ledu morali priznati poraz z 2:4 proti finskemu Jokeritu.

Slovenca na delu na Slovaškem sta se sicer izkazala. Rok Tičar je v 12. minuti v power playu podal za vodstvo z 1:0, Žiga Jeglič pa je v 55. minuti zadel iz kazenskega strela in znižal zaostanek na 2:4. To je bil za Blejca drugi gol v sezoni.

Rok je tokrat igral 17 minut in pol, dvakrat streljal na gol in dobil šest od desetih sodniških metov. Žiga je na ledu preživel 16 minut in pol, dvakrat streljal na gol, blokiral en strel in dobil vse tri sodniške mete.

Novi obračuni vse tri klube čakajo v torek. Moskovčani se bodo za točke in 16. zmago borili v Sočiju, medtem, ko se bosta Tičar in Jeglič znova predstavila zagrebškemu občinstvu.