© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
14.10.2014 13:14:34

Andy Chiodo: Sem blizu tega, da postanem res dober

Arsen Perić

Zeleno-beli bodo nocoj z Linzem odigrali prvo tekmo 11. kroga. Pred to smo govorili s prvim vratarjem Ljubljančanov, Andyjem Chiodom.

Še en slab konec tedna je za slovenskimi državnimi prvaki. Eden od tistih, ki so vnovič najbolj garali, je kanadski čuvaj mreže na delu v naši prestolnici. Čeprav zmaji nimajo veliko razlogov za veselje, pa sam ocenjuje, da se stvari iz tekme v tekmo izboljšujejo.

"Začeli smo tekmovati, ne samo igrati. To je dober znak. Še vedno gremo v marsikatero tekmo brez pravih pričakovanj, z nizko samozavestjo, a nato igramo bolje in bolje. Blizu smo bili tako Beljaku kot Salzburgu in tega se zavedamo, zaradi tega si moramo vbiti v glave, hej, mogoče pa lahko zmagamo! Tako moramo začeti tekmo," je prve vtise po koncu tedna strnil naš sogovornik.

PREJ POVSOD IN NIKJER
Kanadčan sicer vidi napredek predvsem v tem, kako njegovi soigralci reagirajo v obrambni tretjini: "Je boljše, še posebno če zdajšnje predstave primerjamo s prvimi. Takrat smo zadetke prejemali tudi izza gola, zdaj je naša igra veliko bolj strukturirana. Še vedno prejemamo veliko strelov, vendar se bolje odzivamo. V ligi EBEL imam veliko prijateljev in zadnje čase mi pravijo, da smo videti bolje, da se vidi neki sistem, struktura igre, da igramo ekipno. Prve tekme smo bili povsod in nikjer."

MORALA OSTAJA NA VISOKI RAVNI
Osem porazov bi dodobra strlo duh marsikatere ekipe, a Chiodo trdi, da na Celovški 25 ni tako. Pravi, da je ponosen, ker vidi, da ima moštvo srce, karakter, da ne obupa. Tudi zato, ker so osredotočeni na proces razvoja. "Seveda nismo veseli porazov, porazi so nesprejemljivi, navsezadnje igramo hokej profesionalno. A morala je še vedno na visoki ravni, odigrali smo šele deset tekem, ničesar še ni konec. Mentalno moramo ostati trdni. Enkrat se bodo stvari poklopile in dobri rezultati ne bodo izostali. Je pa težko. Toda je nekaj pozitivnih stvari in le o teh moramo razmišljati, sicer bomo potonili," je razpredala Olimpijina štiridesetica.

VSAK DAN, ČE BI LAHKO
Nocoj bodo zmaji odigrali tretjo tekmo v petih dneh, v tem pa Andy ne vidi nobene težave. "Raje kot pet treningov na teden bi igral prav vsak dan, če bi bilo možno," se je nasmehnil 31-letni Torontčan, ki je imel statistično gledano v desetih tekmah največ dela med vratarji v ligi EBEL, na svoj gol je prejel kar 380 strelov, kar ni mačji kašelj. "Tako bom rekel, fizično in mentalno sem zadovoljen sam s seboj, v golu se dobro počutim, mislim, da mi gre vedno bolje, in čutim, da sem zelo blizu, da bom res dober. Že zdaj dobro igram, višja raven moje igre ni veliko oddaljena," je samozavestno zaključil naš sogovornik.

Danes bo sicer Olimpija spet pogrešala četverico. Miha Pesjak (poškodba rame) je že dalj časa odsoten, po tem vikendu pa so se mu na seznamu poškodovanih pridružili še Rok Leber (pretres možganov) ter Gregor Koblar in Igor Cvetek, ki naj bi si poškodovala (nalomila) rebra.