© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/hu
STA/hu
14.10.2014 07:57:09

Stamkos izenačil klubski rekord

Reuters

V ligi NHL so ponoči odigrali štiri tekme, na treh pa so slavili gostje.

Colorado je bil boljši od Bostona, Anaheim od Buffala in Ottawa od Floride. Edino domačo zmago je vpisala ekipa Tampa Bay Lightning, ki je s 7:1 odpravila Montreal.

Steven Stamkos, največji dolžnik Tampe na uvodnih dveh tekmah, ko je ostal brez zadetka, je jezo stresel nad nebogljeni Montreal. Štiriindvajsetletni kanadski reprezentant, ki je zaradi poškodbe izpustil olimpijske igre v Sočiju, ni pokazal niti kančka milosti do rojakov.

Mrežo gostujočega moštva je zatresel trikrat in z osmim hat-trickom v karieri izenačil klubski rekord Martina St. Louisa.

Branilec Victor Hedman je vpisal štiri točke, kar je njegov najboljši dosežek v karieri. Podpisal se je pod prvi gol na tekmi, nato pa sodeloval še pri vseh treh Stamkosovih. "Me je že izučilo, ko se vrata jeza odprejo, zajahaj val in se drži občutkov," je dejal napadalec. "Res je, očitno je nocoj dosegel nekaj golov," je bil (samo)ironičen branilec Montreala P.K. Subban in nadaljeval: "Dobro vemo, česa smo sposobni, vendar pa smo bili v minuli končnici veliko boljši kot tokrat. Stevenu bi dejal zgolj to, da naj uživa, kajti naslednjič ne bo več dobil takšne priložnosti."

Za Tampo so zadeli še Ryan Callahan, Ondrej Palat in Vladislav Namestnikov, častni zadetek za Montreal je vpisal Brendan Gallagher.

IZIDI
Boston Bruins - Colorado Avalanche            1:2
Buffalo Sabres - Anaheim Ducks                1:5
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens      7:1
Florida Panthers - Ottawa Senators            0:1